Buah tangan sempena Ramadhan

Ramadhan

Perasan tak widget ni kat sidebar blog ni sejak beberapa hari lepas? Ye, aku tau mesti ramai tak perasan sebab sidebar aku sesak. Haha. Aku sedar diri. Sebenarnya inilah yang aku dok canang kat twitter sejak beberapa hari lepas. Buah tangan sempena ramadhan dari aku dan isteri aku. Ramai dok ingat kita orang nak menjual2 […]

Blogger, tolong hormat blog orang lain

Lama sangat aku tinggalkan blog ni tak berupdate. Kali terakhir pon postnya di update oleh penulis jemputan. Terlalu sibuk dengan urusan di dunia nyata. Dunia blog dan (kadang-kadang) twitter terpaksa di tinggalkan. Namun, atas beberapa sebab, aku cuba update malam ni. Yang sebenarnya aku tidak tahan dengan perangai segelintir blogger yang boleh di katakan gila […]

Erti Hidup Pada Memberi

Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima

Pinjam sekejap tagline blog saifulislam milik Ustaz Hasrizal untuk entry aku kali ini. Ini saja tajuk yang aku rasakan sesuai untuk entry ini. Kau orang faham maksud “Erti hidup pada memberi”? Err, tak. Aku bukan nak terangkan atau bincang mengenai maksud kata-kata tu. Sekadar tanya je sebab aku rasa apa yang aku cuba untuk sampaikan […]