Phishing gaya professional!

cimb-phishing-email

Pagi tadi ketika aku periksa email aku, aku terperasan satu email yang didakwa di hantar oleh CIMB Bank. Awal-awal lagi otak aku dah mengatakan ini adalah email phishing. Biasanya kalau email phishing aku terus mark as spam kalau terlepas ke inbox. Tapi belum sempat aku mark as spam, aku terperasan title email ni. “CIMB BANK […]

Keyword (Search Engine)

Search Engine sudah menjadi satu medium untuk menaikkan trafik ke blog. Rakyat Malaysia pun semakin pandai menggunakan search engine. Tapi tak kurang juga yang menyalah gunakan search engine. Mencari sesuatu yang tak sepatutnya dan menggunakan search engine untuk menyiapkan kerja sekolah/assignment dengan teknik copy paste (Sila kurangkan/tinggalkan tabiat itu adik-adik). Sebenarnya aku tergerak untuk wujudkan […]

Phishing = Memancing?

Aku terpanggil untuk buat entri ni bila terbaca entri Penipuan di blog Keusahawanan & Perniagaan Internet. Mungkin ramai yang masih tak tahu tentang phishing di Malaysia ni. Jadi aku nak berkongsi sedikit pengetahuan dengan semua orang. Mungkin ada yang tak betul, jadi siapa yang tahu lebih dari aku, bolehla tegur aku. Phishing In computing, phishing […]