Wang Hantaran – Kesian Tunang Aku

Hantaran perkahwinan

“Aku kesian dengan tunang aku, ayah aku mintak duit hantaran RM15K, Mas Kahwin pulak separuh dari duit hantaran. Barang-barang hantaran semua mahal, handbag je dah RM2K” Ingat lagi dengan entry Kenapa Lelaki …? Salah satu soalan yang terdapat dalam entry tersebut adalah “Kenapa lelaki suka alasan untuk bertunang”. Entry ini mempunyai kaitan dengan soalan tersebut. […]

Terima Kasih

dalam keta

Macam biasa, entry aku biasa ditulis dengan keadaan terlewat. Sudah sebulan lebih aku bergelar suami, baru la aku ada kesempatan nak tulis entry “Terima Kasih” ni. Aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada semua kawan-kawan yang banyak wish aku sempena perkahwinan aku sebulan lepas. Banyak sangat ucapan. Dekat twitter, Facebook, YM, SMS dan merata-ratalah. Terima […]

Selamat sudah akhirnya…

Tok Kadi dok confirmkan butir-butir dalam borang

Agak letih nak menjawab semua ucapan tahniah dari kawan di twitter, facebook, live blog dan blog ni sendiri (blog ni lansung aku blom jawab komen). Ampun maaf dipinta sbb aku terlalu busy dengan kerja. Yer, kerja. Isnin hingga hari ni (jumaat) aku dan *ehem!* wife aku tak bercuti. Kami akan mula bercuti esok (sabtu) selama […]