Lawak Geek : Resipi Masakan

Sang isteri sedang menonton Asian Food Channel (AFC). AFC ni ada slot resipi masaan yang tiada suara, hanya video cara memasak dan text bahan-bahan yang digunakan. Video ni biasanya hanya beberapa saat dan nama masakan hanya akan di tunjuk selepas masakan tersebut siap.

Ketika sang isteri sedang menonton, keluar satu resipi yang menggunakan daging. Maka terjadilah perbualan suami isteri yg geek.

Isteri : Abang, dia masak apa tu?

*sang suami memandang ke arah kaca tv. Ketika itu ditunjukkan sesuatu sedang di tabur di atas daging tersebut dan ada teks “Salt and Papper” di bawah video tersebut*

Suami : Ohhhhhhhh. Ini.
*diam seketika*

Suami : Dia tengah cuba encryptkan daging tu dengan salt & pepper supaya data-data rahsia dalam daging tu takkan terlepas pada sesiapa. :p

Isteri : ermmmm :|

**Salt & papper adalah istilah untuk 2 kekunci rahsia yang digunakan dalam programming untuk encrypt sesuatu data. Hanya mereka yang tahu value untuk salt & papper sahaja yang boleh decrypt semula data yang telah di encrypt.

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    sampaikan tgk citer masak memasak pun bleh kaitkan dgn dunia komputer…hehe
    .-= ejam´s last blog ..Oh!Melaka.com =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    itu la namanya geek. geek ni mmg tahap kritikal. kebykkan istilah2 yg ada pada dunia komputer, di ambil dari nama2 benda2 yg dah sekian lama wujud. jadi bila nampak benda yg nama nya di pakai dalam istilah IT, dia pk benda IT je la. hahaha :p

    [Reply]

  2. says

    lawak spesies apa nih? T________T HAHAHHAAHAH. tak agak2 kalau geek pon! sampai daging dlm tv pun jadi bahan T____T
    .-= yonna´s last blog ..Hokkien Mee =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    bukan setakat daging, hampir semua benda boleh jadi bahan :p

    [Reply]

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge