Kisah Ayam….

Aku dpt ni dari e-mail… agak funny… mmg pernah dpt b4… tp yg bawah2 ade penambahan berdasarkan isu2 semasa skang ni… Enjoy arr dulu… nnt aku update yg btol nyer.. ;)

Why Did the Chicken Cross The Road? What theyhave to
say.

Kindergarten teacher:
Because it wanted to look for food on the other side.

> >> Sammy Vellu:
kita sude bikin banyak jembatan, itu ayam musti guna
jembatan untuk
lintas itu jalan lagi pun kalu itu ayam mau pigi
jalan-jalan,
beritau sama saya juga, saya bolley buat lebbey banyak
toll….itu
jambatan mesti ada tahan 100 tahun. Lain kali bole
kasi tutup..kita
bole survey mana ada rosak.

> >> Karam Singh Walia(TV3):
Seperti yang saudara dapat lihat, kelihatan ayam-ayam
itu sedang
melintas jalan. Mereka bukan sahaja melintas jalan,
malah membuang
najis di atas jalan dan ini adalah pencemaran yang
paling hebat di
maya ini. Bapa-bapa dan ibu-ibu ayam haruslah
mengambil inisiatif
untuk melatih ayam-ayam agar menahan najis sewaktu
melintas jalan,
sekian saya sudahi dengan………Ayam di jalan di
lintaskan; Ayam
di reban mati tak makan.

> >> Wan Kamarudin(Edisi Siasat NTV7):
Ape kejadahnyer ini semua, KL dah jadik reban ayam,
mak bapak ayam
asyik menganga saje.Ayam semua dah besar kepala,..dan
dah tak nak
duduk reban…dan bertambah biadap dan buat perkara yg
tak masuk dek akal!

> >> Zainal Ariffin Ismail(TV3 Kisah Misteri):
Ada saksi menyatakan yang mereka dapat melihat
ayam-ayam ini
melintasi jalan-jalan di kampung ini pada waktu malam.
Ada yang
menyatakan ayam-ayam ini merupakan penyamaran jin. Dan
ada juga
mengaitkan ia berkaitan dengan peristiwa silam di
kampung ini.
Apakah sebenarnya maksud tersirat ayam-ayam ini
melintas jalan? Oleh itu saya akhiri, “Jangan biarkan
hidup anda diselubungi
misteri………”

> >> Zainal Alam Kadir(Wayang Kita Astro):
“Ayam siapa kalau bukan ayam kita…”

Sisters in
Islam:
We abhor the thoughts of the rooster enslaving the
hen, that is why
female chicken must be brave and know their rights
before they cross
the road,….and some cross to escape the master/slave
marriage….but this Taliban minded syaria court is no
help to the
grieving hens…all chicken hens should not vote for
IFL!

> >> Abdul Fatah Haron(PAS Rantau Panjang):
Ayam-ayam yg melintas ini semua adalah kerana mereka
ayam-ayam yang GATAL……

> >> Md. Said Yusof(BN Jasin):
Apa salah nya…biarkan mereka lintas…tutup sebelah
mata
ajelah…ayam-ayam terlebih besar sikit shj.Lagi pun
semua nya itu
ayam saya.

> >> Shahrir Abdul Samad (ex Pengerusi BBC):
Ini adalah prinsip saya. Ayam-ayam tak boleh
dibenarkan melintas
jalan. Kalau beginilah, maka ia nya bertentangan dgn
prinsip saya, maka saya RESIGN.

> >> Dan Brown (Da Vinci’s code author):
The chicken used to a member of a secret society
Poultry of Sion.
The Opus Dei chickens are on its back because of the
missing
parshments of Les Dossiers Secrets. And they(Opus
Dei)are known for
their ‘corporal mortification’ practice.

> >> Richard M. Nixon:
The chicken did not cross the road. I repeat, the
chicken did NOT
cross the road.

> >> Ronald Reagan:
I forget. But of course this is for their SDI
(Strategic Defense Initiative) program if I’m not
mistaken.

> >> Bill Clinton :
I’ve had met so many chicks that like to blow, I can’t
remember them
all…but I like White House intern chicks, like
Monica Lewinsky….Ooops I’m sorry Hillary.

> >> George Bush:
These chicken inspector must be allowed to do their
job….Let me
stress now…their plutonium enrichment program must
be stop, and
make no mistake, we are not going to tolerate another
WMD producing
rouge chicken state, they are axis of evil
state….and put all our options on th

> >> Arthur Andersen (consultant):
Deregulation of the chicken’s side of the road was
threatening its
dominant market position. The chicken was faced with
significant
challenges to create and develop the competences
required for the
newly competitive market. Andersen, in a partnering
relationship
with the client, helped the chicken by rethinking its
physical
distribution strategy and implementation processes.
Using the
Poultry Integration Model (PIM), Andersen helped the
chicken use its
skills, methodologies, knowledge, capital and
experiences to align
the chicken people, processes and technology in
support of its
overall strategy within a Program Management
framework.

> >> Computer Programmer:
In order for the chicken to cross the road safely they
would need
more than one driver to access the server farm, if not
they will
hang in the middle of the road.

> >> Jerry Seinfeld:
Why does anyone cross a road? I mean, why doesn’t
anyone ever think
to ask “What the heck was this chicken doing walking
around all over
the place anyway?”

> >> Bill Gates:
I have just released the new Chicken Office 2000,
which will not
only cross roads, but will lay eggs, file your
important documents,
and balance your checkbook. Microsoft will pledge a
billion for
research on chicken AIDS.

> >> Dr M:
You know, I am tired of all this…’apa-nama’
chicken-chicken
bisnes…you know that it is our right to build the
bridge on our
side of the straits….so why are we chicken out?

> >> Pak Lah:
Ini semua adalah khabar angin sahaja…jangan percaya
khabar -
khabar angin ini semua… biasalah ini adalah taktik
pembangkang
untuk memecah belahkan perpaduan ayam-ayam semua…
jangan
percaya… we’ve decided to scrap the scenic bridge
for the best
interest of the people…nothing to do with chicken.
And of course
others have the right to express their opinion….ini
biasalah.

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge