Tak pakai seluar dalam bukti cinta sejati?

SHAH ALAM – Female students in higher-learning institutes here are being persuaded not to wear panties on Valentine’s Day as an expression of true love for their boyfriends.

The “no-panties promotion“, being held for the first time, has apparently been gaining interest among the students, who are passing the news by word-of-mouth,Star Online reported.

Two students in their 20s from Shah Alam, known only as Ummi and Melissa, said they were aware of the “promotion.”

“I feel it is personal,” said Ummi with a smile.

Large group keen on it?

Valentine’s Day is a good time to express one’s love. And, what we use or don’t use is our right, our freedom. But we will do what is right. It’s a new world now.”

Melissa claimed that there was already a large group who planned to go ahead with it.

We will know how many by Valentine’s evening.

State Islamic Affairs Department (Jais) director Mohammed Khusrin Munawi said:

We will not allow Muslim students to be taken in by such celebrations that deviate from the teachings of Islam.”

sumber asli : Malaysian Mirror

Ini adalah gila dan menakutkan. Sangat gila. Tak pakai seluar dalam sebagai bukti cinta sejati pada teman lelaki? Bull shit! Kau tak pakai seluar dalam dan bagitau satu dunia? Macam nak galakkan statistik kes rogol meningkat.

Aku harap tak ada orang Islam yang akan turut serta dalam aktiviti gila ni. Valentines pon tak payah sambut la. Mengarut je semua tu. Baik kau orang cari sejarah asal Valentines dan pahamkan kenapa aku kata tak yah sambut. Nak sambut hari berkasih sayang? Hari-hari pon boleh. Kahwin cepat dan boleh berkasih sayang dengan lebih best dan dapat pahala!

Apa kata kau orang pula?

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    wth tak pakai sluar dalam~!
    abistu lps celebrate, terus romen ke hape??
    ishhhh~

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    itu yang bangangnya. budak2 zaman sekarang, dah hilang rasa malu. kiamat dah dekat.

    [Reply]

  2. says

    haha…takde kerja tol dak2 nih. xde idea lagi menarik ke?
    .-= aidi-safuan´s last blog ..Showing off my current account balance =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    sebenarnya tak perlu pon idea apa2 untuk valentines. kita islam tak patut sambut.

    [Reply]

    Frantz-Senpai Reply:

    jangan sambut sebab tuh sume perayaan yang sebenarnya adalah perayaan untuk menghina islam
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Hide My Drive =-.

    [Reply]

  3. says

    nie semua terhasil dari ideologi barat la…kite nak jadi western sangat sehingga sanggup menggadaikan marua…apa nak jadi sekarang..
    .-= naiemz´s last blog ..Emakku And Kekasihku =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    habis ideologi yg Tun M cuba pupuk dari dulu. dasar pandang ke timur. tapi orang Malaysia mudah sangat terpedaya dan terikut-ikut budaya barat. tak sedar yang kebykkan orang barat racist dan benci org asia.

    [Reply]

  4. KC says

    Kalo gitu, ada dua golongan yang hari2 pun Valentine:-

    1)Mamat kat Scotland yang pakai kilt tak berseluar dalam.
    2)Ji yang pakai dothi air-cond.

    Habis siapa yang nak buat checking kat Malaysia?
    Gerenti ramai yang volunteer!

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    oh. aku tak penah tau pulak pasal tu. pengetahuan am yg baru ni

    [Reply]

  5. says

    Tak salah kalau nak sambut valentines, in my honest opinion. Eventho, it should be celebrated any day, any time…tapi kalau antara suami isteri, ia dapat mempereratkan relationship, y not? But this idea of tak pakai seluar dalam for kids…merepek la…

    Yeah, to the westerners, give ur all, ur purity on Valentines, don’t wear undies and be easy. Betul takde maruah…sad sad… my 2cents worth. :)
    .-= She´s last blog ..what the h*ll is sukhoi ??? =-.

    [Reply]

  6. says

    heh.tahun ni tak pakai panties. thn depan tak pakai bra.tahun lagi 1 telanjang.tahun lagi 1 kiamat.
    .-= yonna´s last blog ..Hokkien Mee =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    tak pakai bra tu mcm dah biasa kot yonna. sbb tu dia tros buat tak pakai panties. so taun depan bogel, taun lagi satu kiamat. =.=”

    [Reply]

  7. says

    pakai ke tak pakai..dendiam sudah lah
    buka ada org nak cek pun
    yg nak join kempen2 sengal ni, otak dok lutut kot
    .-= Kujie´s last blog ..Mencuba Nasib =-.

    [Reply]

    hafizmd Reply:

    Betul tu Kak Jie. Macam cikgu saye dulu kate “Main gune kepala, bukan kepala lutut”..sengal memamg sengal..
    .-= hafizmd´s last blog ..Chot vs Saod =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    kalau kat lutut rasanya boleh berpikir lagi kot kak jie, mungkin otak dia orang dah sampai ke tapak kaki kot?

    [Reply]

  8. says

    Aku pelik sungguhla ngan budak-budak ni. Makin belajar tinggi, makin tak senonoh jadinya. Ape ke halnya nak kempen tak pakai ‘spender’ plak..adeh..sengal betulla..

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    ni la nama dia mentaliti tahap rendah

    [Reply]

  9. says

    bodo pnyer group, ade ke x pakai suar dlm bukti cinta
    baik cakap je “kalo serahkan dara bukti cinta” xde beza kn?
    btw…Mr Kay Em Why br je baca page tentang kay tu… ure my senior la eh both kt STAR and SMT Segamat…

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    kalau dah berani tak pakai panties, aku rasa dia orang mmg dah berfikiran mcm apa yg ko cakap tu ;-)

    yerp. Aku senior ko. dulu kita selalu main kejar2 kat sekolah. wakakakaka

    [Reply]

    ahmadyusrie Reply:

    ko kenal aku ke seriously?
    aku x brp cam ko la…

    [Reply]

  10. Valantino rossi says

    Apa khabar tuan blogger

    Tak pakai panties..idea yang bijak

    mesti para balak2 suka nih

    Kurang satu halangan fizikal untuk balak2 “mentutuh” awek kesayangan mereka….mudah & cepat

    Jadi para awek2 apa lagi….sahutlah seruan negara untuk x pakai panties yiha

    mungkin aku akan terserempak dengan awek2 ni di dewan bersalin pada hujung tahun ni…siaplah awek2 ni pasti jadi sebahagian dari rekod log book aku heh

    ps: tapi aku simpati pada jeans/seluar ketat awek yang x bersepender nih…..pasti akan dicemari dengan aroma c*p*p yang susah untuk dibasuh

    [Reply]

    ariff Reply:

    hahahaha. terbaiklah~
    hang ni mesti kerja kat hospital kan?
    .-= ariff´s last blog ..ariffshah: Jalan Jalan Beijing (Part 4) – Beijing: Pelik & Menarik http://gengblogger.com/read/31340 =-.

    [Reply]

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge