Quick Update

Lama dah aku tak update. Hari tu ada aku draft entry tentang kerja baru aku. Entah mana dia hilangkan diri. Lantaklah, ada mood nanti aku taip balik entry tu.

Update #1
Tinggal lebih kurang 5 hari saja lagi untuk kita sama-sama memadamkan lampu selama sejam untuk EarthHour. Kau dah daftar? Kalau belum, daftar sekarang di http://www.earthhour.org/malaysia . Tunjukkan sokongan anda sebagai seorang rakyat Malaysia yang peka dengan masalah Pemanasan Global!

Earth Hour ada hantar email pada aku. Mereka bagi cadangan apa yang boleh dilakukan pada 28 Mac 2009 dari pukul 8.30 malam hingga 9.30, selama sejam Earth Hour disambut. Ini senarai yang mereka beri :

1. Gather family & friends for a night picnic
2. Dine in one of the many Earth Hour participating restaurants by candlelight
3. Organise a family night playing board games
4. Throw an Earth Hour street party with your neighbours
5. Arrange a house party lit by torches
6. Take the dog for a night walk
7. Hand write a letter to loved one by lantern
8. Sit in the dark and share stories
9. Read a book using a book light
10. Share a romantic night in with your loved one

Cadangan nombor 2 tu sangat menarik. Harapnya gaji aku dah masuk sebelum 28 Mac. Boleh pergi candle light dinner dengan family aku. Hehe. Cadangan nombor 10 tu pula sangat best bunyinya. Tapi itu hanya sesuai untuk mereka yang dah berkahwin. Tahun depan aku sambut Earth Hour dengan aktiviti nombor 10 tu! Haha.

Update #2
Alhamdulillah, aku dengan 2 orang kawan aku sepakat ambil dedicated server. Semua sebab bengang dengan hosting provider masing-masing. Lagi pun developer dah biasa main dengan setting server kan? Lebih seronok kalau dapat control 100% setting php untuk site masing-masing. Woh, aku teruja!

Nantikan projek-projek yang bakal kami lancarkan!

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    ade dua mende kat sinie aku nak ikut join…
    1. candle light dinner
    2. dedicated server..

    hehe… w/pun aku sdr tak paham.. tapi macam best jer..
    maknanya kita nie pegang abis la ngan server tu ke?

    gila lama lu nak update.. huh!

    [Reply]

  2. Mr. Kay Em Why says

    1. Candle light dinner utk family je.. itu pon kalo gaji dah masuk.. haha..
    2. dedicated server tuh kiterang dah siap setup pon.. dah jalan.. kalo ko ckp awal2 nak share bleh angkat yg power sket…

    dedicated ni maksudnye server tuh kite punye 100% secara virtual.. kite bleh ubah setting server, takde limit nak buat ape pon (limit bergantung pada undang2 gak.. haha).. tp kalo kene attack ke ape, kene tanggung sendiri la.. huhu

    [Reply]

  3. Mr. Kay Em Why says

    hahaha.. bab sponser tuh payah sket nak cerita.. aku sendiri baru je planing amik server neh.. next time la kot.. haha

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge