Malaysiaku Gemilang

MALAYSIAKU GEMILANG!
Malaysiaku Gemilang! Merdekanya Terbilang!

Wow! Sebulan lebih aku tak apdet. Teruk kena kutuk. Especially dari totin yang sedap memperli suh tutup blog ni. Haha. Jangan mcm tu. Macam biasa, dalam bulan Ogos aku pasti sibuk. Sibuk? Ya, sibuk dgn urusan renew hosting dan domain. Kali ini aku berpindah ke Syarikat company dan domain yang baru. At least aku asingkan domain di syarikat yg lain dari hosting. Tak nak ada masalah lagi seperti tahun ni. Lama gak aku berurusan dengan syarikat yg uruskan hosting blog ni period lepas (yg berakhir 31 Ogos lalu). Setelah desakkan, paksaan dan pembayaran duit yg lebih dari yg aku sediakan, baru la urusan2 ni semua berakhir. Ni pon ada satu lagi urusan yg belom selesai. Aku akan pastikan urusan tersebut akan diselesaikan dlm masa sehari dua lagi.

{Tukar topik.} Aku rasa masih belom terlambat utk ucapkan Selamat Menyambut Hari Kebangsaan ke 50 tahun! Satu sambutan yg gilang gemilang sempena Ulangtahun Jubli Emas. Memang tak terlambat pon nak ucapkan sebab 31 Ogos adalah tarikh keramat MERDEKA untuk Malaya dan 16 September adalah tarikh penubuhan Malaysia. Tapi dalam keseronokkan kita menyambut Ulang tahun Jubli Emas kemerdekaan negara kita, jgn kita lupa pada pengorbanan perwira2 dan pejuang kemerdekaan yang telah pergi terlebih dahulu sebelum kita sama ada pergi ketika memperjuangkan kemerdekaan mahupun selepas kemerdekaan. Terutamanya pada Dato’ Onn bin Jaafar dan YTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-haj yang banyak berjasa dalam memerdekakan negara kita. Al-Fatihah untuk mereka semua.

P/s : This year takde sajak2 bagai tau! Totin ada request, but sorry, I takmo buat dah.. hehe.. try cari yg lama kalau still ada dlm blog ni… :p

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3089"]alaaa… nak sajak
    nak sajak
    takpon syair ke?
    ekekekeke
    nxt year i nak syair eh!
    sila practice![/quote]

    hakhakhak… syair aku lagi tak reti.. hancus nnt… ntah ape2 yg jd.. hahaha

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge