Dan pemenangnya jatuh kepadaa…

Akhirnya, bersawang bagai kembali blog aku ni. Dari hari ke sehari terpaksa ditangguh utk update akibat assignment dan kelas-kelas di penghujung sem. Niat nak mengkritik perkhidmatan courier Jaringan Awan yg telah meng”suck“kan servis mereka bagi kawasan Bukit Beruang khasnya dan kawasan Melaka Am nye terbantut macam tu aje. Tak apa la. Tak ada mood nak kritik servis courier tuh memandangkan dah dekat seminggu pon berlalu. Dah basi pon.

Niat aku yang nak announce siapa pemenang “1GB Hosting” dari minggu lepas pon terpaksa ditunda-tunda. Akhirnya hari ini aku announcekan jugak. Tak ramai yang masuk. Mungkin sebab syarat yang aku letak ketat sangat. Itu syarat-syarat untuk pastikan pemenang akan guna hosting tu sebaik mungkin. Tak la jadi macam rumah terbiar. InsyaAllah, kalau ada rezeki, aku buat pertandingan lagi. Dah rangka-rangka pon. Tapi kali ni hadiah nya bukan virtual. InsyaAllah…

So, pemenangnya… Incik Amirul si peminat hijau yang sejati. 1GB hosting tu pon dah aku setup malam tadi sambil melayan otak sengal yg berada secara selari antara incik Amirul dan aku diselangseli dengan ayat si incik Kelly Eng (kan dah keluar ayat pelik.. :)) ) Malam tadi jugak dah berlansung majlis pemberian hadiah surprise pada Incik Amirul selaku pemenang. Hadiah yang di idam-idamkan oleh incik amirul dan adik-adik selama ini iaitu…

Hadiah seprais utk incik amirul

X-Box Ijau

Dan upacara penyampaian hadiah telah dilakukan dengan jayanya pada malam tadi bertempat  dialam MIMPI. Lepas ni nampaknya bolehla incik Amirul dan adik-adiknya bermain permainan idaman mereka di alam mimpi. huhu.. Jangan marah ye incik amirul. :p

Ye kawan-kawan sekalian, kita tunggu incik Amirul mensetup blog WordPress baru beliau. Kita tunggu je pengumuman dari beliau nanti ye. ;))

Mungkin ramai yang nak tau jawapan utk soalan teka minda yg aku sediakan utk pertandingan 1GB Hosting ni. Ada yang cakap susah. Sebenarnya aku tak tgk sangat jawapan korang tu betul atau tak. Yang penting apa yang korang nak buat dengan hosting tu kalau korang menang. Sebab aku nak 1GB tuh digunakan sebaik mungkin. So, aku rasa aku letak la jawapan nye dekat sini.

Jawapan Bagi Soalan Uji Minda dalam 1GB Hosting

1. What kind of bell doesn’t ring?

Answer : Dumbell

2. What do you get between sunrise and sunset?

Answer : Sunburn

3. How can you say rabbit without the letter “R”?

Answer : Bunny

4. Who is the coolest guy in the world?

Answer : Snowman

5. What drivers do not have license?

Answer : Screw Driver

6. What starts with ‘e’ ends with ‘e’ and contains only one letter?

Answer : Envelope

Note : Aku patut bagi kredit utk Cik Fareeza sebab dia yang jumpa soalan-soalan ini utk digunapakai dalam aktiviti Ice-breaking Club MATA.

P/s : Aisey.. baru igt ada 2 tag tak jawab lagi.. nnt la jawab ye.. jgn marah kak chii :D

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3148"]aku kasi jawapan creative pon tak menang[/quote]

    hengkau bukan tak menang.. tapi disqualify :p

    [Reply]

  2. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3150"]main tipu lah ni!!!
    i lah org yang sepatutnye menang!!!!![/quote]

    aik? u ada masuk ke? takde pon i tgk?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge