Aku Benci Kamu (Quick update)

Sorry to all… Lepas sebulan lebih server kene hack baru blog aku dpt diperbetulkan… sgt tension dgn service yg diterima… Lantak la, janji aku dah dpt betulkan sendiri… Sebenarnye theme ni blom abes edit lagi… aku mmg tak brape ske tulis entry selagi theme tak abes edit… tp atas permintaan, aku update la jugak.. just a quick update… byk lagi keje lain dlm list aku utk diselesaikan ari ni.. today and tomorrow will be a long day for me… smlm pon agak penat dgn AGM.. nnt2 la aku cite ape yg jd dlm entry akan dtg (doa la supaya tak lambat update lagi.. hehe)

Macam-macam yang berlaku dalam hidup aku kebelakangan ini. Ya, terlalu banyak cabaran dan dugaan yang aku lalui. Seperti nash dan manusia lain yg sedang berkasih sayang, aku juga tak ketinggalan merasa turun naiknya satu2 perhubungan itu. Apa yg berlaku 2-3 hari lalu mengingatkan aku pada satu kisah…

Kisah yg aku sendiri tak igt mana aku pernah menonton, mendengar atau membaca cerita ini. Kisah seekor anjing dgn tuannya, seorg budak lelaki. Ada 2 versi. Tapi rasanya cukup aku ceritakan satu versi sahaja. Ini pon igt2 lupa ceritanya.

Ada seorg budak lelaki yg sgt suka pada anjing. Satu hari dia terjumpa dgn seekor anjing tak bertuan yg tengah berkeliaran. Dia ambil keputusan utk bela anjing tersebut. Tapi mak kepada budak ni tak suka membela haiwan. Budak lelaki ni pun bela anjing ni secara senyap2. Macam2 yg budak lelaki ni buat dgn anjing tu tiap2 hari. Dierang makin rapat. Satu hari, mak budak lelaki ni dapat tau yang budak lelaki ni bela anjing. Mak budak ni sangat marah dan panggil penangkap anjing liar (kalau tidak silap). Budak lelaki ni tahu, kalau anjingnya diserahkan kepada penangkap anjing liar, tentu anjing tersebut akan dibunuh. Kerana terlalu sayangkan anjing tu, dia bawa anjing tu ke tepi hutan berhampiran. Dia mengarahkan anjing tu pergi ke dalam hutan dan teruskan hidup sendiri. Tapi anjing ni terlalu sayangkan tuan dia dan tak mahu berpisah. Akhirnya budak ni mendapat satu akal. Dia menjerit “aku benci kamu. pergi kamu dari hidup aku”. Anjing tersebut sedih dan terus pergi. Budak tu hanya menggunakan alasan itu untuk pastikan anjing itu tidak mati sia2 ditangan penangkap anjing liar. Walhal dia sendiri terlalu sedih untuk melafazkan perkataan tu.

Kalau ikut dari cerita ni, aku sendiri pernah buat macam tu satu ketika dulu. Tapi bukan pada haiwan. Pada seorang manusia yg pernah aku sayang. Bagi aku ketika itu, aku tidak mampu untuk membalas seperti apa yg dia berikan pada aku. Dan aku rasa tidak mampu utk berikan apa yg dia mahu. Tapi dia tak mahu tinggalkan aku. Aku mula buat seperti tidak punya perasaan pada dia. Aku lakukannya dalam jangka masa beberapa bulan. Agak lama. Tapi akhirnya aku berjaya. Dia tinggalkan aku dan kini bahagia dgn org lain. Ya, itu yang aku mahukan. Aku hanya mahu lihat dia bahagia. Aku tahu aku takkan dpt beri dia seperti apa yg dia dapat sekarang.

Ya, mungkin benar apa yg tertulis dalam satu ayat yang aku jumpa dalam sebuah majalah beberapa bulan lepas. “Akan tiba saatnya di mana kamu akan berhenti mencintai seseorang, bukan kerana orang itu berhenti mencintai kamu, tetapi kamu menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kamu melepaskannya…”

2-3 hari lepas aku hampir melakukan perkara itu sekali lagi. Tapi akhirnya aku sedar, aku sangat2 perlukan dia. Terutama dalam saat aku sedang berdepan dgn masalah yang paling besar dalam hidup aku dan dilema yg aku lalui sekarang ini. Aku sedar jalan itu bukanlah penyelesaian yang terbaik untuk situasi sekarang. Kerana aku sedar, dia yang terbaik pernah aku miliki. Adakah aku terlalu bodoh utk melepaskan dia pergi?

P/s : Selamat pulang ke UiTM buat dia. Good luck for new sem. Congrats sbb dpt result yg cemerlang.

P/s 2: Team aku gagal ke 2nd phase Mobile Content Challenge. *Down gile*

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. miss kay says

    oh mcm tu ceritanya.. hehe! ramai2lah komen entri dia ni supaya dia lebih bersemangat update untuk next entry (pengakuan dia sendiri).. selamat menyambut hari jumaat tuan blog..

    [Reply]

  2. says

    AKHIRNYA!!!! update! TT-TT Orennyer makin oren, makin galak.

    Humm inikah yang dikatakan quick update? siap dengan cerita renungan segala????

    Tapi aku memang bersetuju dengan ungkapan “Akan tiba saatnya di mana kamu akan berhenti mencintai seseorang, bukan kerana orang itu berhenti mencintai kamu, tetapi kamu menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kamu melepaskannya…”

    Weird but true. Neway…..

    P/s: hanjeng tu chiwawa eh? :|

    [Reply]

  3. says

    mak aihhh…
    berpinar mato den nee haaaaaa…
    blog theme baru yah.. kewl~

    aiseh, takde rezeki nampaknya nak makan Kenny orang belanja..
    takpe Kay, Maxis challenge tue bukanlah satu satunya medium untuk ko belanja akak.. hahahaahaahah

    keep alive dude!

    [Reply]

  4. says

    Akan tiba saatnya di mana kamu akan berhenti mencintai seseorang, bukan kerana orang itu berhenti mencintai kamu, tetapi kamu menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kamu melepaskannya…

    aku sedih giler baca ini kau tahu!!!!!

    ahhh!!!

    aku benci entry ko ni!!!

    [Reply]

  5. says

    mata da pusing2 nih..adeih..oren semakin mengganas..

    hurm…xper la..pape pun..mcm org slalu kata kat kak chii..” ALLAH mendatngkan hujan dan petir kepada kite.. Tetapi kt sedih krn kehilangan matahari dan ingat ALLAH nk bg bala.. Namun sebenarnye ALLAH ingin berikan kite pelangi yg indah…..

    [Reply]

  6. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="2889"]oh mcm tu ceritanya.. hehe! ramai2lah komen entri dia ni supaya dia lebih bersemangat update untuk next entry (pengakuan dia sendiri).. selamat menyambut hari jumaat tuan blog..[/quote]

    eh, org suh komen entry la.. bukan suh komen just letak “oh mcm tuh ceritanya..” pastu bocorkan rahsia plak tuh.. geget kang dak comel ni.. hehe…

    [quote comment="2890"]AKHIRNYA!!!! update! TT-TT Orennyer makin oren, makin galak.

    Humm inikah yang dikatakan quick update? siap dengan cerita renungan segala????

    Tapi aku memang bersetuju dengan ungkapan “Akan tiba saatnya di mana kamu akan berhenti mencintai seseorang, bukan kerana orang itu berhenti mencintai kamu, tetapi kamu menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kamu melepaskannya…”

    Weird but true. Neway…..

    P/s: hanjeng tu chiwawa eh? :|[/quote]

    Ini mmg quick update… ko tak pasan ke tiap kali update biasa nye ade sket2 renungan? hehe.. die jd quick update sbb satu cerita je.. tanpa pic plak tuh.. kalo update bebetol update, die jadi entry rojak siap ngan pic semua… hehe :p

    erk? chiwawa tuh hape? jenis anjing ke nama anjing tuh? aku tak hengat sgt la bard citer tuh…

    [quote comment="2891"]mak aihhh…
    berpinar mato den nee haaaaaa…
    blog theme baru yah.. kewl~

    aiseh, takde rezeki nampaknya nak makan Kenny orang belanja..
    takpe Kay, Maxis challenge tue bukanlah satu satunya medium untuk ko belanja akak.. hahahaahaahah

    keep alive dude![/quote]

    jgn kata mata akak berpinar… mata saya sendiri dah pusing2 ari2 dok tgk blog ni.. haha.. takpe.. kite ade MATA lagi satu :p

    [quote comment="2892"]Akan tiba saatnya di mana kamu akan berhenti mencintai seseorang, bukan kerana orang itu berhenti mencintai kamu, tetapi kamu menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kamu melepaskannya…

    aku sedih giler baca ini kau tahu!!!!!

    ahhh!!!

    aku benci entry ko ni!!![/quote]

    nash, aku mintak maap… :(

    [quote comment="2924"]mata da pusing2 nih..adeih..oren semakin mengganas..

    hurm…xper la..pape pun..mcm org slalu kata kat kak chii..” ALLAH mendatngkan hujan dan petir kepada kite.. Tetapi kt sedih krn kehilangan matahari dan ingat ALLAH nk bg bala.. Namun sebenarnye ALLAH ingin berikan kite pelangi yg indah…..[/quote]

    sama2 lah kite pusingkan mata kat blog ni.. hahaha.. kalo rasa teruk sgt mata tuh berpusing, bleh jumpe dak2 MATA utk cari spare mata.. :p

    yea, kay setuju ngan ayat tuh.. ;)

    [Reply]

  7. says

    seyes mata da pening ni…
    nak tau dak kay..ceo MITC pun ske kaler oren..tgk la website pun kaler oren..then cafe dlm mitc pun nama ” orange cafe, ” ahahah..leh ar korang geng :p

    [Reply]

  8. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="2928"]bile aku tgk url kau, http://www.orange4k.com, aku cam pelik.nape orange.. sekali, mak aih. bapak orange gilerrr.. uwaa i lykkeee ur orange la.. hehehe

    hebat kau skrg. jdi pelako teater. Keep it up man!![/quote]

    hahaha.. sejak meninggalkan sekolah, aku mula gila oren.. dan nampak nye kegilaan aku menjadi2… hahaha… hebat? taklah.. aku bukanlah seorang pelakon teater yg hebat.. haha..

    *ni ape kes ko balik malaysia tak btau ni.. kalo tak leh jumpe2…

    [quote comment="2930"]aku benci kamu juga.. hehe![/quote]

    erk? serius ke ape ni?

    [quote comment="2933"]seyes mata da pening ni…
    nak tau dak kay..ceo MITC pun ske kaler oren..tgk la website pun kaler oren..then cafe dlm mitc pun nama ” orange cafe, ” ahahah..leh ar korang geng :p[/quote]

    lor.. ye ke die minat orange gak? hahaha.. ade pasan kafe tuh.. ari tuh masa buat show kat sana, bebudak ni dok kene kan.. dierang ckp “kay skang dah bukak cafe tak btau pon” hahahaha =))

    [quote comment="2934"]adeq,
    i slalu ade kt cni utk u..
    igt itu[/quote]

    Tenkiu kakak :) >:D<

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge