Mari bayar hutang

Yo Guys… Ampon, tak update begitu lama lagi skali. Sampai ade yang igt aku still merajuk. Merajuk? Bilakah aku merajuk? Aku takde merajuk pon sebenar nye. Entry lepas tuh aku taip masa tgh bengang gile. Masa tuh mmg aku tak pk byk nak taip entry tuh. Tapi baper minit pastu aku dah ok. Ni aku tak update brape lama pon sebab bz bangat dgn test, assignment, trainning & show. Oklah, entry kali ni cuma nak buat quick update je. Nanti2 kasik update panjang2 (silap2 terbengkalai gak :p) So, update yang penting. Mari kita bayar hutang.

Tag 1 – Pet

my pet!

Dah lama aku kene tag menda ni. Kene tag dgn kak chii. Dah disuruh aku adopt pet kat site tuh, aku kene citer la plak nape aku pilih haiwan ni. Okey anak2, diatas anda dpt lihat haiwan yg telah diadopt oleh incik oren. Incik Oren telah memilih haiwan tersebut kerana beliau sgt suke tgk penguin sejak dari kecik lagi. Penguin adalah antara haiwan yg dianggap comel oleh incik oren. Salah satu impian incik oren adalah utk pergi ke negara yang didiami oleh peguin utk melihat haiwan comel tersebut dari jarak dekat. Sekian saja anak2 utk ruangan mari bercerita bersama incik oren.

Tag 2 – Show me your desktop

Kite kembali ke trek asal. :p Lagi satu tag datang dari cik Noor Totiniah. Kali ini berceritatentang Wallpaper komputer plak.

Wallpaper ku

Resolution : 1280 by 800 pixel (right clik/properties/setting)

Laptop, LCD or CRT monitor : Laptop..

Been using this desktop since : 2 minggu lepas rasanya…

Reason: Ni one of poster or computer wallpaper rasmi filem Mr. Bean`s Holiday. Aku mmg tunggu2 sangat citer ni sejak tau citer ni akan kuar. Tapi sampai skang aku blom sempat nak gi tgk (maybe esok atau lusa). Mr. Bean salah satu siri komedi yang aku suka tgk sejak kecik. Disifatkan gila dan pengotor oleh mak aku. Aku sgt2 sedih bile tau ni adalah lakonan Rowan Atkinson sebagai Mr. Bean. Die ckp die dah penat sgt lakonkan watak Mr. Bean. Utk pengetahuan korang, kotak putih atas sebelah kiri tuh tidak termasuk dlm wallpaper. Itu dipanggil Active Desktop. Active desktop ni korang boleh customize sendiri dgn memanggil mana2 site yang korang suka direct ke desktop korang. Macam aku, aku pilih Msjbox aku utk jadikan active desktop. Senang nak pantau msg2 kat msjbox tuh. Tp aku jarang tgk desktop aku sbnrnye :p tuh yg berzaman tak reply msg kat msjbox tuh :p

Macam biasa, kalau tag sampai kat aku, aku matikan aje. Takyah nak Tag2 org dah. Sendiri pon jawab lambat :p

Topik 3 : Terima Kasih PB!

Nampaknya PB (Pengkritik Blog) dah pon tunaikan hajat aku. Aku memang dah lama tunggu die kritik blog aku. Dah dkt setaun. Sampai aku sendiri dah lupa. Terima Kasih sekali lagi buat PB kerana mengotakan janji ;)

Aku terima apa saja yg dikritik oleh PB. Ya, memang tu janji aku pada diri sendiri masa menyuarakan hajat utk dikritik. Paling teruk aku dikritik tentang bahasa. Aku kadang2 mmg takdpt control bahasa dlm blog ni. Semua ikut mood. Bile rasa semangat nak sastera tu datang, maka elokla bahasa dalam blog ni. Kalau tak, memang hancur. Mengenai kecacatan background pada ruang link (sidebar) mmg aku dah perasan lama. Tapi bz sangat sampai tak sempat nak edit. :D

Ape pon, terima kasih atas pujian PB dlm kategori potensi. Tak penah terpk pon kenape aku buat mcm yg PB komen tuh. Tapi itu memang kehendak hati sejak aku mula berblog. Penilaian Gred B+ (76%) oleh PB boleh dianggap agak tinggi utk blog aku yg dah jarang update ni :D (takde chance nak dpt Anugerah Blogger Pilihan PB ke? Jangan PB bg Anugerah Bahasa Terburuk Pilihan sudah; markah utk bahasa paling corot :p)
Bagi mereka yang nak baca kritikan PB utk blog ni, boleh klik disini atau lawat je blog PB kat sini.

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. diane says

    haha..dl aku pn adopt pingu tu..
    jgn xtau kt utp ni kwn2 aku panggey aku pingu..
    yo kak pingu:lol:

    alaaaa…tag la aku sama yg xtuv desktop tu..
    hahaha..nk wt jgk

    [Reply]

  2. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="2133"]haha..dl aku pn adopt pingu tu..
    jgn xtau kt utp ni kwn2 aku panggey aku pingu..
    yo kak pingu:lol:

    alaaaa…tag la aku sama yg xtuv desktop tu..
    hahaha..nk wt jgk[/quote]

    hok ah.. ko penah citer.. baru aku igt :p

    ko nak buat desktop tuh? buat la. aku tag ko ni :D

    [Reply]

  3. says

    orang dah baca dah kritikan kat blog kau.
    semoga usaha keras mendapat gred A pulak. keskeskes…

    kay,
    nape button aku sorang je yg besar bagak eh? ahahaha… tertonjol dia kat situ

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge