Back To Track

Apekah?

Ya Rabbi, lama bona aku tak update blog ni. Bak kata bard bersarang bagai. Ni sampai dah naik semak. Lalang2 dah panjang. Malas bona nak update skang ni. Ni pon paksa diri. Kalau tak, terbengkalai mcm tu je la.

Awal bulan ari tuh aku sibuk dengan latihan Bangsawan Tun Perak. 9 sampai 11 March ari tuh dah pon selamat buat show kat Panggung Bandaraya. Sesak jugakla nafas nak perform dpn org KL. Tapi alhamdulillah, semua dah lepas. Cuma aku kurang puas ati ngan persembahan aku. Terutama malam 1st dgn malam 3rd. Malam VIP ok sket rasa nya.

Stage kat Panggung Bandaraya tuh kecik je. Almaklumlah panggung lama. Walaupun stage tuh jauh beza dgn stage melaka, tp letih nye lebih berganda rasanya dari masa perform kat melaka ari tuh. Mungkin sbb yg terlibat dalam scene aku makin berkurang. Pastu ditambah dgn gugup nak perform. Tapi alhamdulillah, stage fright aku tak rasa sgt.

Special thanks aku ucapkan pada Far yg dtg pada malam ketiga. Walaupun tak tgk sampai abes sbb bekejar nak balik (itu pon balik lambat gak :-p ). I`m so sorry pasal ari tuh. Rasa bersalah plak. Special thanks to Fadhli and Sujan (my classmate – Bangladesh) yg sanggup datang dari Melaka semata-mata nak menonton BTP utk kali kedua. Cayalah bro!~

Ex-Skolmate aku...

No Scandal heh!~ Ex-skolmate je ni…

Masa BTP tu, terjumpe dgn sorg ex-skolmate aku (High School Segamat). Dari ari 1st (rabu) aku sampai, aku dah terperasan die ni. Die Dancer DBKL. Mula2 aku takut sala org. Kot pelanduk 2 serupa ke. Atau khayalan aku je ke. So aku simpan je la. Masa ari show, aku try tegur. Tapi susah sgt nampak kelibat die. Bile nampak die, takut plak nak tegur. Kot salah org, takut org kata modal nak ngorat. Ari kedua aku lansung tak nampak die. Lagi pon ari kedua tuh aku rasa kelam kabut sket sbb ada VIP.

Ari last, masa aku nak masuk bilik persalinan, selisih ngan die. Aku tak tunggu, tros aku tanye “Err, nak tanye sket, org segamat ke?”. Die jawab “a`ah”. Fuh, aku tak tersalah org. Pastu aku tanye die “Ko kenal aku?”. Die jawab “Kenal”. Aku dah tercengang. Pastu aku ckp la “Lor, dah kenal apsal ko tak tegur aku? aku nak tegur ko takut salah org”. die balas “Aku tak pasan ko. Sejak bile ko ada?”. Huarrghh!~ Apekah aku tak cukup besar lagi? Sampai kehadiran aku pon org tak pasan? *sob sob sob*.

Tapi sebab kelam kabut lepas show tu, aku tak sempat nak amik no fon die. Masa org tgh scene, sempat gak la aku bergambar ngan die kat back stage.

Panjang lebar lak aku cerita pasal show kat KL tuh. Walhal citer dah basi. Huhu. Alhamdulillah, lepas balik dari KL tu, aku ada dpt beberapa offer teater & bangsawan. Tapi atas sebab2 yg tak dpt dielakkan, aku terpaksa tolak. Aku cuma amik projek kat kampus je. Nanti aku announce pasal projek tuh kat sini.

P/s : Sape2 yg nak tgk video rakaman scene aku masa perform kat KL, boleh gi kat sini, sini dan sini. Ini antara rakaman ari pertama & kedua.

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    uuuu skandal. Ekekeke…:) huwaa apat tawaran sumore! mesti ko sangat bagus. Neway Kay…selamat berblogging kembali dan samat maju ke hadapan lagi. Aku menyokong ko dari tepi sudut yg gelap *freak

    [Reply]

  2. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1475"]uuuu skandal. Ekekeke…:) huwaa apat tawaran sumore! mesti ko sangat bagus. Neway Kay…selamat berblogging kembali dan samat maju ke hadapan lagi. Aku menyokong ko dari tepi sudut yg gelap *freak[/quote]

    Takde skandal laa :p Hahaha… aku still blaja lagi… byk lagi yg aku blom blaja dlm lakonan ni.. takleh kata aku sgt bagus… tp ape pon aku bersyukur pada-Nya atas kurniaan ni… thanks bard… ape yg perlu maju ke hadapan lagi? lakonan? insyaAllah.. (perut aku yg dah terlampau maju kedepan skang ni) Bard, jgn nyorok dlm gelap.. aku tak tau sape yg sokong aku nnt :p

    [Reply]

  3. faR says

    miahaha..u gelakkan i :”>
    tp naseb baek gak tersangkut balek lambat aritu, kl idak, terpakse melalui benda yg i takmo lalui. hahahaha

    [Reply]

  4. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1477"]miahaahha
    skandel
    kay muke tak menahan tu
    miahahaha :))[/quote]

    No Skandal pls! muka aku? pic mana?

    [quote comment="1492"]miahaha..u gelakkan i :”>
    tp naseb baek gak tersangkut balek lambat aritu, kl idak, terpakse melalui benda yg i takmo lalui. hahahaha[/quote]

    Tapi serius rugi u tak tgk sampai abes… i nak tau u nangis atau tak kalo tgk show tuh sampai abes… ramai yg nangis :D

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge