Kepulangan yang di nanti…

*AWAS!~ Entry yg amat panjang dan membunuh… Si Oren tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda jatuh pengsan, terkucil, termuntah atau benda2 yg sama waktu dengan nye sewaktu membaca entry ini.

Keluarga Bangsawan Tun Perak

Sebahagian daripada crew dan pelakon Bangsawan Tun Perak – Melaka

Ramai dah bising… ramai dah menjerit2 kat MsjBox… ke mana kay menghilang? ke mana si oren menyepi? sape yg buat si oren membawa diri? huhuhu… Aku tak ilang… tak de sape yg buat aku membawa diri… aku masih disini… mencari jalan yg lurus dan benar.. yg membawa aku ke tmpt yg boleh aku dptkan penyapu sawang… utk membersihkan sawang2 yg ade dlm blog ni.. huhu..

Ape pon, aku amat berpuas ati ngan kerja2 yg di laku kan oleh Akismet Spam Protection… sepanjang sebulan lebih blog ni bersawang, cuma satu je spam yg terlepas masuk ke komen… Good job Akismet ;)

Show

Dah sebulan lebih show Bangsawan Tun Perak berlalu… aku rasa tak yah nak carita panjang… ada beberape org blogger yg datang tgk dah pon komen… Tunggu je la kalo ade perkembangan terbaru show2 akan datang…

Kesihatan

Cuti sem ari tuh, johor dilanda 2nd wave banjir… Alhamdulillah, segamat tak banjir seteruk 1st wave.. 2nd wave kat segamat cuma macam banjir biasa tetiap taun… tapi akibat cuaca yg agak tak menentu, aku kene batuk2 yg agak teruk… pada awalnya, batuk tu just sket2 je.. mata aku time tuh bengkak… so gi Klinik lebih menjurus utk merawat bengkak tersebut… bengkak tuh surut dalam masa 4-5 hari.. agak seksa gak la aku dgn mata bengang tuh…

Masuk minggu ketiga cuti, batuk aku makin menjadi2… masa check mata bengkak tuh, aku ade tanye doktor pasal batuk aku tuh.. die ckp cuaca kat segamat sejuk sgt.. so paru2 aku takleh tahan.. cuaca kat segamat time tuh siang malam rasa sejuk… so aku amik keputusan nak balik melaka awal sbb nak rasa cuaca panas… biasanye bile aku balik ke melaka, aku akan demam sehari sbb perubahan suhu yg agak ketara bg aku…

Tp aku balik kali ni cuaca kat melaka lain dari biasa… berangin… siang rasa sejuk macam malam2 biasa.. bayangkan malam.. sejuk gile… kak Liya sampai ckp melaka dlm musim winter.. yo la tuh.. huhu.. batuk aku jadi makin kronik.. nak kuar petang2 pon takut.. bile kuar je kene angin sejuk tros batuk2 sampai rasa mcm tak cukup oksigen…

Cuaca kat melaka mula kembali normal since last week… tp keadaan aku still sama.. batuk kronik yg mengganggu tido dan juga kelas aku… nasib baik kelas aku tak banyak minggu lepas.. tuh pon brape kali kene sound ngan lecturer sbb batuk aku lagi kuat dari suara die.. kerap lak tuh..

So beberape ari lepas aku buang degil aku.. aku amik keputusan gi klinik… dlm byk2 klinik kat bukit beruang ni, aku pilih satu klinik tuh.. aku tau doktor tuan empunya klinik tuh kuat berceramah dan membebel bagai… selalu kalo aku gi klinik tuh, doktor tuh akan check BP aku dan segala mcm… pastu sblm bgtau penyakit aku die berkhutbah bagai.. “Awak ni muda lagi.. tp dah ade darah tinggi.. badan gemuk.. cuba la exercise.. bla bla bla…” So, aku mengumpul kapas dan sumbat dlm telinga segala tenaga utk mendengar ceramah dari doktor tuh.. tp bile aku gi klinik tuh, tgk2 doktor lain yg in charge.. aku pelik.. sblm ni aku rasa doktor tuh tak penah hire doktor lain… tp sbb dah pon masuk bilik doktor tuh, aku mintak la doktor tuh check.. 1st soklan doktor tuh tanye “awak demam?” aku jawab la tak… lepas tu die ckp “baiklah, saya nak amik tempreture badan awak” Die letak menda itam tuh kat dahi aku… pastu die ckp lagi “Urmm.. awak tak demam..” After a few soal jawab, lebih kurang seminit dua, doktor tuh bgtau aku “saya bg awak ubat batuk, ubat sakit tekak, ubat sakit dada dan antibiotik” Then aku kuar arr dari bilik doktor tuh… tak sampai 2 minit aku duduk, nama aku dah kene panggil…

aik? kejap nye siapkan ubat? Gile pantas akak ni.. biasa nye aku kene tunggu paling sekejap 5 minit… pastu akak tuh btau aku sambil tunjukkan ubat “Ni ubat batuk, ni antibiotik dan ini ubat demam” Demam?? dem!~ aku salah dgr ke? aku baca balik kat bungkusan ubat tuh.. erk? ubat demam? doktor ni ke yg demam? malas nak soal jawab, aku bayar then blah… tp ubat demam aku campak tmpt lain.. aku cuma makan ubat batuk ngan antibiotik… alhamdulillah.. kurang dah batuk aku..

Her?

Ari tuh aku saja buat gempak kat blog bard… bard tertanye2 sapekah “Her” itu… takde sape la bard.. aku masih single.. aku masih sendirian.. dan aku masih ebelebel :p

Niat hati mmg nak sgt berteman.. mmg nak sgt berpunye… nak2 dah masuk bulan Februari ni.. tapi apekan daya… masih blom sampai masa utk aku berteman.. biarlah dulu.. aku teruskan perjuangan aku yg blom lagi selesai ni… sampai masa nnt.. insyaAllah.. bertemanlah aku…

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1281"]akhirnye..

    HER?[/quote]

    hak hak hak.. takde kene penyakit ape2 hek? :p

    HER itu terpaksa dilupakan la kakak… biarkanlah die pergi :(

    [Reply]

  2. says

    nahampaknye bulan febuari ni ko pon terasa ye…maner taknyer kan…kotak2 coklat merah cam berlambak je jual..

    so…

    aku beli dan makan sendiri.

    Huwahuwahuwa..

    Taniah keana kembali semula menulis :)

    Tak elok sambut valentine ye dok? :p

    [Reply]

  3. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1283"]nahampaknye bulan febuari ni ko pon terasa ye…maner taknyer kan…kotak2 coklat merah cam berlambak je jual..

    so…

    aku beli dan makan sendiri.

    Huwahuwahuwa..

    Taniah keana kembali semula menulis :)

    Tak elok sambut valentine ye dok? :p[/quote]

    aku sgt terasa bulan febuari ni.. huhu.. bukan takat coklat kotak merah yg melambak.. tp juga jambangan bunga ros yg melambak2.. huhu… tak dilupakan juga patung2 beruang sebesar badan haku itu.. huhu

    memandangkan aku tak makan coklat sgt.. juga tidak makan bunga ros.. dan juga tidak minat menggigit telinga beruang mati itu (sbnrnye tgh kering) aku lalu kat gerai2 itu dgn jelingan mata yg amat tajam saja :p

    mmg tak elok pon sambut valentine.. aku tak ckp aku nak celebrate :p

    [Reply]

  4. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1286"]tak sampai muntah mahupun terkucil. :razz:[/quote]

    takde heh? nnt aku try buat yg lagi panjang dari ni… huhuhuh :p

    [Reply]

  5. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1288"]sudah lama ko menyepi. stakat ini je kau menulis?

    haha[/quote]

    ari tuh aku rasa mcm dah panjang sangat..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge