Banjir oh Banjir…

Aku terdgr desas desus yg Johor banjir… sbb aku terlampau bz, aku buat tak tau… aku igtkan banjir mcm yg lepas2… aku bukak paper pon utk baca berita yg bertajuk “Masyarakat Mula Terima Bangsawan”, “Pelajar MMU Berganding bahu jayakan Bangsawan Tun Perak”

Tadi masa break trainning, aku try call mak aku… baru aku tau segamat banjir teruk.. Sangat luar biasa… kawasan umah aku yg tak penah banjir tiba2 naik baras pinggang dlm rumah… terputus hubungan dgn dunia luar, terputus bekalan makanan… walaupun salah seorg krew Bangsawan merupakan anggota Rescue Banjir Segamat kata bekalan makanan cukup, tp aku tak pasti kenape mak aku ckp family aku berlapar… pagi tadi air surut baru dpt roti dari Persatuan Cina yg pusing keliling segamat bg bekalan makanan…  lepas banjir surut, mak aku kata satu family cuba pindah ke rumah mak ngah aku (rumah tinggalan arwah atok aku).. sana tak naik air… dan dlm perancangan utk pak uteh aku turun segamat amik family aku bawak ke KL…

Berita yg terbaru aku terima ni, Empangan Selancar baru pecah.. mungkin air akan naik semula sekitar segamat…

Ya Allah ya tuhan ku, Kau selamatkanlah ahli keluargaku dari sebarang bencana… juga selamatkanlah saudara2ku dan juga rakan2ku di segamat khususnya dan di semua tempat yg dilanda banjir am nya.. dan berikanlah ketabahan dan kekuatan utk aku meneruskan perjuangan Bangsawan Tun Perak… Amin Ya Rabbanal al amin…

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1216"]DP siap kena duduk balairaya da 3 hari lepas.. rumah dia paras dada… dasyat ek sgamat..[/quote]

    mmg dahsyat… skang ni dgr kata bekalan makanan terputus… bekalan air lagi la.. sian family aku :(

    [Reply]

  2. says

    lama tak menyinggah… kay… sabar yeh? sometimes, when bad things happen, dun think it’s a burden, juz accept it a enjoyable challenge… hey kay… dun be sad, ok? banjir2 pun, leh swim2… hehe… beside, not everyone got to experience flood, tau… yeah, mmg la nk avoid, kan… but… it’s one af the experience that you won’t forget… ;) ok?

    so… adios my fren… i’ll be gone with the wind…

    adios n wassalam…

    ~speak my mind~

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge