Perubahan

ENTRY DITAIP SELAMA 5 JAM!!

bilik baru, semangat baru...

Lama sgt dah bercuti… ramai dah bising.. Ya ampoonnn.. tidak sengaja.. :p aku dah balik Melaka sejak Sabtu minggu lepas… tp akibat bz memindah, menyusun dan melengkapkan segala kelengkapan rumah sewa, menyebabkan aku tak sempat nak update… utk pengetahuan semua aku baru je pindah umah sewa… dkt2 je ngan umah lama aku…

Entry lepas aku tulis aku tak sehat.. ramai yg bertanya.. Thanks.. Alhamdulillah.. aku dah recover 90%… 10% lagi tuh biasa lar.. takkan dpt sehat sepenuh nye aku ni.. thanks byk2 pada semua yg bertanya.. :)

Urmm.. result aku sem lepas terlalu teruk.. ni dah pindah umah, environment baru, sem baru, semangat pon baru… selama ni aku tak reti mcm mana nak blaja.. start sem ni aku akan blaja cara baru utk belajar dgn lebih effiesyen… Blaja cara utk belajar…. hope takde lar hangat2 taik ayam…

Sem ni pon padat sgt rasa nye… tp bile aku pandang balik jadual aku, kelas tiap2 ari lebih kurang mcm biasa je.. cuma yg buat rasa sesak tuh, kelas ari isnin aku start kol 8 pagi (selama ni aku akan set isnin kelas mesti petang, senang nak balik lambat dari segamat) dan ari jumaat kelas aku abes kol 7 malam… dems.. sesak kepala.. ari rabu plak kelas aku dari kol 8 pagi sampai 2 ptg non-stop.. awal2 ari tuh kelas rabu aku kene berulang-alik dari CLC ke FBL pastu balik ke CLC balik.. tp start minggu dpn semua kat CLC tp kene turun naik lar… mmg takde chance nak balik segamat lar sem ni.. kene tunggu cuti baru ade chance.. itu pon kalo aku tak amik kelas Java… kalo aku jadik kelas Java cuti sem ni, jawab nye aku tak balik sampai sem depan… huhuhu…

Tag 5 weird things about me…

aku dah berhutang tag ni ngan nash lama gile.. lama gak aku pk.. agak seksa utk diselesaikan… tp aku usaha gak…
1. Tak suka turun naik tangga – aku antara org yg menyampah turun naik tangga umah.. kalo tangga bangunan kat MMU atau memana yg OK bg aku, aku naik je… tangga kat umah ni aku pon tak tau nape aku tak ske naik.. biasa kalo aku balik segamat, adakalanya aku akan menetap terus kat ruang tamu sampai aku balik melaka.. lansung tak naik bilik aku kat atas.. mandi, salin baju semua kat toilet bawah… kalo aku terpaksa gak naik tangga tuh, aku akan naik dgn pelbagai aksi.. 2 aksi pebret aku adalah jalan seperti beruk sambil tepuk tangan dan juga merangkak.. Pelikkan?

2. Aku tak reti macam mana nak belajar – satu lagi benda pelik kat aku.. sejak dari sekolah rendah lagi, aku tak reti mcm mana nak belajar… terutama subjek2 yg banyak kene menghafal ni… bile dah dkt exam, aku tgk org kelamkabut study, aku tercengang sbb tak tau mcm mana nak study.. last2 aku baca segala notes.. tp pastu jgn tanye ape yg aku baca.. sbb aku takkan igt satu pon… aku lebih suka rakam time lecturer mengajar dlm kelas masuk direct ke pala otak aku.. kalo lecturer tuh best, lagi senang rakaman tuh nak melekat.. tp kalo aku byk ponteng kelas tuh, harus aku fail subject tuh.. huhu…

3. Aku byk sgt minat… mungkin biasa tgk org yg byk minat… mcm aku minat bidang IT, Sastera, Teater, Penyiaran, Multimedia dan byk lagi.. tp kalo dikaji salasilah keluarga aku, takde satu pon yg aku minat ade dlm darah keturunan keluarga aku… malah keluarga aku adalah dari golongan peniaga.. tetapi aku paling tak minat berniaga… satu2 nye yg lain dalam keluarga..

4. Seorang budak kampung yg tak berapa kampung… aku lahir dalam area kampung.. aku jugak membesar dlm suasana kampung.. tp sbg budak kampung kebykkan nye serba boleh terutama bab berenang.. tp aku tak reti lansung berenang… mungkin sbb aku tak berpeluang ponteng sekolah dok melepak di Pengkalan Esah mahupun Sungai Kapeh (port ponteng skolah & mandi bebudak kat sungai segamat zaman aku kecik2 dulu) waktu budak2 dulu… <-- Credit to Miss Farzaana utk idea ini.. :p

5. Cepat tangkap kalo ade typo… aku sendiri tak tau kenape… tp bile aku baca ape2 (suratkhabar, blog org, announcement etc2) mata aku mesti cepat tangkap kalo ade typo.. dan mata aku boleh bezakan antara typo dan juga shortform org malas nak menulis panjang2… perangai aku ni sampai Diane slalu siap kire brape byk typo die bile die siap je publish entry kat blog sbb aku akan tegur typo2 tersebut.. amponkan daku.. aku sendiri tak tau kenape aku begini.. :p

Nota kici : aku terperasan byk sgt blog2 yg link kat aku… tp aku blom sempat nak letak link korang kat blog ni.. nnt aku usaha kan satu form utk korang isi url dan button korang.. aku tak sempat kalo nak trace satu persatu blog yg link kat aku… thanks sbb link kat blog ni..

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1161"]elok keje kat dewan bahasa[/quote]

    ade keje kosong ke kat dewan bahasa? :p
    p/s: gile pantas ko membaca..

    [Reply]

  2. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1163"]pendek camgini pun sampai 5 jam.. bazir waktu!!
    kalau ko ngaji, dah berjuzuk2 nih.. huhu[/quote]

    ni semua sbb tag ko tuh lar nye pasal..
    berjam2 aku dok pk..
    (sbnrnye aku ade kuar jap tadi) ;))

    [Reply]

  3. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1165"]tak suker naik tangga eekk? ker sbb malas penat2? aku taknak naik tangga bukan sbb apa tapi sbb malas. hahha. :D[/quote]

    antara sbb die lar tuh.. haha.. sbb tangga umah aku rasa mcm tinggi sgt.. ;))

    [quote comment="1166"]hmm tayah kasi arkib tu pun taper…tak juper benda aneh dalam tuh ker :|[/quote]

    tak jumpe arr bard.. rasa mcm pendek2 dlm tuh.. sowie :(

    [quote comment="1167"]miahahaha… ko type smpi 5 jam sbb pikir atau sbb keybod ko?
    xpe kay, sem ni blaja rerajin
    jgn byk berjimba[/quote]

    aip!~~ ko ni.. kantoi plak.. kebod aku dah ok masa aku taip entry ni.. lepas aku aku hentak 44 kali.. huhu
    insyaAllah, aku blaja rajen2 nnt. :)

    [Reply]

  4. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1170"]kemas siot..hikhik..aku suka karpet ko:x[/quote]

    baru pindah.. biasa la :p
    carpet tuh 2nd choice aku.. sbb carpet yg aku nak sgt dah abes :( raya nye pasal..

    [Reply]

  5. says

    [quote comment="1170"]kemas siot..hikhik..aku suka karpet ko:x[/quote]

    aku rasa bilik kay xde le sekemas ni. tu hnya gimik dalam gmba.
    klu ko tgk umah sewa kay dulu lagik horor
    kt luar da horor
    blom masuk dalam lg
    miahahaha

    *opsss kay, sori kantoi skali lagik. hamponnnn

    [Reply]

  6. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1173"]carpet aku lg lawa.. :p[/quote]

    baheklah… tp sesungguhnye aku lansung tak tanye…

    [quote comment="1174"][quote comment="1170"]kemas siot..hikhik..aku suka karpet ko:x[/quote]

    aku rasa bilik kay xde le sekemas ni. tu hnya gimik dalam gmba.
    klu ko tgk umah sewa kay dulu lagik horor
    kt luar da horor
    blom masuk dalam lg
    miahahaha

    *opsss kay, sori kantoi skali lagik. hamponnnn[/quote]

    ampes ko… tuh bukan gimik lar.. standed arr baru pindah.. tp kalo lama2 pon yg selerak cuma notes..
    aku skang dok sorg.. so kalo selerak pon, sendiri punye selerak :p
    kisah umah sewa lama tak sama ngan kisah umah skang yek.. harap maklum…

    [Reply]

  7. says

    [quote comment="1174"][quote comment="1170"]kemas siot..hikhik..aku suka karpet ko:x[/quote]

    aku rasa bilik kay xde le sekemas ni. tu hnya gimik dalam gmba.
    klu ko tgk umah sewa kay dulu lagik horor
    kt luar da horor
    blom masuk dalam lg
    miahahaha

    *opsss kay, sori kantoi skali lagik. hamponnnn[/quote]

    alaaa.. dulu ko pnah ckp.. rumah ko sangat berselerak.. tupasal x pnah ajak aku dtg.. eleh~ aku paham.. smua rumah laki sama je.. :-”

    [Reply]

  8. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1176"][quote comment="1174"][quote comment="1170"]kemas siot..hikhik..aku suka karpet ko:x[/quote]

    aku rasa bilik kay xde le sekemas ni. tu hnya gimik dalam gmba.
    klu ko tgk umah sewa kay dulu lagik horor
    kt luar da horor
    blom masuk dalam lg
    miahahaha

    *opsss kay, sori kantoi skali lagik. hamponnnn[/quote]

    alaaa.. dulu ko pnah ckp.. rumah ko sangat berselerak.. tupasal x pnah ajak aku dtg.. eleh~ aku paham.. smua rumah laki sama je.. :-”[/quote]

    bro, umah tu sesak.. member aku slalu dtg..
    tp kalo nk ajak stay lelama takut ko sesak napas je..
    aku sudah pindah skang..
    umah bujang mmg slalu berselerak..
    tp kalo dok tak ramai + jenis yg takske selerak sgt, mesti sedap mata memandangnye..
    meh dtg umah aku ni…
    ko nak stay sbln pon aku tak kesah kalo ko tak caya…

    [Reply]

  9. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1178"]aku ko xmo jemput stay umah ko sebulan ker kay? :-”
    *kuar tanduk :twisted:
    miahahaha[/quote]

    hengkau sanggup? bilik aku je yg ade space kalo ko nak tumpang.. tp seyes, takde jaminan ape2 terhadap barang2 mekap, barang2 peribadi mahupun “peribadi”… segala kerugian atau ape sahaja tanggung sendiri.. kalo sanggup, lebih dari sebulan aku boleh bg.. :p

    [Reply]

  10. says

    owh ya untuk 2nd komen….yg kau bijak pandai sangat pecah lobang pasai rumah lama dah knp..? rumah jer horor ok..bilik mek ok jer bersih sihat walafiat kan kan kan…? carpet mcm kau jugak (lagi comei)…tapi mek dinch minat oren *matilamak

    [Reply]

  11. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="1180"]:twisted: izi..
    bilik aku pun ok gak.. nak?[/quote]

    sibuk nak jugak tuh.. ko siap offer.. izi dtg menyerah kat aku.. huhuhuh >:)

    [quote comment="1181"]kau pulak rajin giler jengah blog aku kan..? :mrgreen: mek dah hapdet nok *oops mrasa shout sekali sekala kat tagboard mek..? pinkish ok.!! *matila sapa tatau yg suka pink tu :-”[/quote]

    sapa suka pink? setau aku si izi ngan totin yg gile pink :p

    [quote comment="1182"]owh ya untuk 2nd komen….yg kau bijak pandai sangat pecah lobang pasai rumah lama dah knp..? rumah jer horor ok..bilik mek ok jer bersih sihat walafiat kan kan kan…? carpet mcm kau jugak (lagi comei)…tapi mek dinch minat oren *matilamak[/quote]

    erk? carpet ko lagi comel ke? ko bernasib baik sbb takyah tahan pedih mata tgk oren lagi kan. huhuhu…

    [Reply]

  12. says

    mek sebenarnya bukannyer dinch suker oren sundel….tapi mek boring ngan oren sejak kau tinggal sebumbung dengan mak miahahah,tetiap hari nampak oren….tapi kalau ko perasan..mek sebenarnya lagi banyak baju hitam dari baju warna lain.sebab mek akan nampak lebih comel in black kaedahnya :oops:.Tapi org dinch perasan kan..? terer x aku cover selama nih..? *matilamak black metal coverina :)>-:d

    [Reply]

  13. sheila oh la la ... says

    em…
    ko ader sebut pasal pengkalan esah kat segamat kan…
    tmpt tu kat ner ek…
    coz skang ni ak tgh study tentg sgmt…
    hope ko dpt tlg r….

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge