Show sempena MITS di MITC…

Entry ini mengandungi kutukkan terhadap Juara AF4… kepada peminat beliau, dinasihatkan supaya jgn membaca entry ini atau jika anda mahu baca juga, sila baca tanpa melenting… Mr. Kay tidak akan bertanggung jawab terhadap sakit ati yg ditanggung oleh anda… :)

oh, farhan... Farhan… tetap juara dihati peminat :p

Sejak minggu lepas aku dah dpt khabar berita bahawa Farhan dan Faizal akan buat show kat MITC (Melaka International Trade Center) sempena Melaka International Tourism Show (MITS) yg dianjurkan sendiri oleh MITC… so, sejak dpt berita ni, aku mmg dah berkira2 utk gi tgk show farhan.. huhu.. 1st time aku minat artis sampai gini…

Aku sbnrnye teringin beno nak dgr Farhan nyanyi lagu Spain live buat kali kedua… Kalau tak silap aku, cuma 2 org artis (termasuk Farhan) kat malaysia ni yg mampu bawak lagu spain.. sorg lagi tuh aku tak tau sape… bg aku, kalo dgr live performance lain dgn tgk video or siaran lansung kat TV… huhu.. tp sayang nye Farhan tak nyanyi lagu Spain smlm.. :(

Farhan dan Faizal sama2 bawak 5 lagu… semua lagu2 yg dierang penah bawak masa dlm AF termasuk lagu dierang sendiri… Kalo tak silap aku, Farhan nyanyi lagu Kopi dangdut, Aku Saja yang Tahu, Sayang di Sayang (alamak, lagi 2 lagu aku lupe :p ) Memang sonok lar dpt dgr farhan nyanyi sampai 5 lagu live… aku paling ske dgr die nyanyi lagu Sayang di Sayang… tp spoil betol bile ade sorg akak tuh pi bg Farhan bear Pooh masa Farhan nyanyi lagu tuh… siap nak cium2 ngan farhan time farhan nyanyi part corus.. arh! kacau tol.. mcm takde time lain nak bg, nak cium2.. aku nak dgr part corus tuh… itu yg besh… aih…

Agak byk spoil yg berlaku… antaranye Faizal lar buat… tak pandai nak berinteraksi dgn penonton… ckp2 sket dah gelak.. ckp sket gelak.. ckp tak abes plak tuh.. aku tak paham menda die ckp… pastu ade sorg makcik ni bg kad besday kat Farhan (org igt kat besday farhan 21/8.. tp takde org igt besday faizal yg baru sehari sblm show tuh)… pastu emcee mintak ramai2 nyanyi lagu Happy Birthday utk farhan.. skali faizal nyampuk… “Bang, nyanyi dalam bahasa melayu laa.. pastuh emcee tuh layan je.. skali tgk2 faizal sorg nyanyi lagu tuh sbb faizal nyanyi lagu tuh lansung melody die dah tak sama ngan melodi asal.. ntah dah jadi mcm lagu ape.. semua penonton dah blur2.. aih… last2 penonton layan jela nyanyi lagu Selamat Hari Jadi yg merapu2…

Lagi satu yg aku geram, penonton2 yg boleh aku panggil makcik ramai plak yg over excited dtg menonton… mcm2 hal jd.. salah satu kes yg paling aku bengang, 2 org makcik ni dtg lambat… dtg2 die tros nak serbu ke dpn.. pastu dok tolak2 aku sampai dah nak jatuh.. memula aku igt bebudak.. skali pandang, upernye makcik yg dah nak masuk 50an.. chet!~ pastu dierang stuck kat dpn aku.. masa nyanyi lagu Selamat Hari Jadi utk Farhan tuh, salah sorg makcik tuh over excited tepuk tangan sampai tertepuk kepala makcik yg lagi satu yg rendah sket dari die.. haih makcik, apsal over excited sgt ni? pulak tuh masa farhan nyanyi dkt2 ujung stage dkt ngan kiterang, beriya2 lar makcik ni melambai farhan.. aku tgh nak snap pic pon tak dpt sbb tangan die blocking kamera aku.. aih.. beberape minit pastu, aku tgk makcik tuh dah ilang dari dpn aku.. maybe dah join ngan manusia2 yg berhimpit2 kat tepi pentas tuh…

Lagi satu kes pasal penonton gak, ade beberape penonton yg juga over excited bersalam ngan faizal masa die tgh nyanyi, sampai tarik tangan faizal.. bukan sorg, bukan 2 org… dkt 5 org gak lar… Faizal yg tgh nyanyi tetiba jerit “eh, eh, bang lepas bang”.. ape mengong sgt dierang ni sampai gitu… pastuh ade yg beria2 amik gambo mcm cameramen majalah sampai langgar2 kabel… aku menyirap dierang langgar kabel tuh sbb sampai speaker mcm bunyi meletop masa dierang terlanggar kabel tuh…

Masa Faizal nak nyanyi Dealova, lagi skali Faizal tunjukkan sikap tak professional die… die memula beria ckp “Saya nak penonton naik atas pentas utk menari dgn sy utk lagu dealova. Saya nak perempuan sahaja.” Itu tak kesah lagi.. tp pastu die beria-ia panggil.. sampai yg naik atas pentas tuh 7 org budak perempuan umur dari 3 taun sampai lar 17 taun… tp bile die dah tanye2 nama semua, die ckp “saya nak sorg je… mcm mana ni…” then die pilih sorg and suh yg lelain turun.. WTH? ape salah menari je ngan dierang… dierang tuh nak sangat menari ngan artis yg dierang ske… bukan nak sgt hadiah yg maestro nak bg tuh.. aku tgk ade 2-3 org yg turun tuh bengang sbb nampak mcm dimalukan… tak patut btol.. pentas tuh boleh muat berpuluh org kot.. menda tah..

Nota utk Farhan : Happy birthday yg ke 22 tahun pada 21 Ogos 2005.. ari ni lar kan? :p
Nota utk Teman Lonj0ng : gile limit time ko bg kat aku… huhu.. slow2 ar… aku dah lama tak gini.. nebers :p
Nota utk gadis invi ku : windu lar plak… ko sehat ke? :(

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. diane says

    wah..siap ckp tuh bgn sahur..hahaha~

    kay..aku bace gk n3 ni walopon huwaaaa…~
    takpe lah..lgpn ko puji farhan gk,aku suke dedua org ni…

    psl time limit tu..aku dh tau keputusan die ari ni..xyah ckp..mmg mase xcukup pn..xpe lah..try harder nxt tyme oke~:wink:

    [Reply]

  2. hafreze says

    tkkan laa sume yg faizal ckp pun nak trase..mayb just joking kot..die kan baru lagie..consider laa..public relation ngan peminat2 mesti laa cam kekok sket..farhan??…mmg pwr nyanyi..tp die kurang senyum..tue yg nampak die cam tkde aura arrr org kata..feel tue tkdelaaa..hahaha..lg satu..standard arr klu konsert2 ker..public show ker..peminat giler2 cmtue..skali skala jer kan..lgpun.show tue dibuat utk ghamai2..mesti laa ade sebarang due slack..hehe…ape2 pun..aku minat leez…comelllll…arghhhh

    [Reply]

  3. says

    kalau ada fanatik faizal masuk, merasalah ko kene carut kang. aku dah kene. appaun, faizal mmg worst. tak layak jd juara. ala setakat juara sbb bapak utang nak afundi anak dier wat per. boo tu faizal. hahaha

    [Reply]

  4. says

    Wa..besh2 dapat gi konset..aku gelak2 baca fasal macik yang over…:lol: Semua mesti setuju kalo memang dikatakan Faizal mmg lemah dari segi interaksi bersama penonton. Aku rasa sebb language barrier. Tgganu dier pekat sangat2…

    Neway, kalo aku tak salah artis yg leh nyanyi lagu spain is sheila Majid. TApi mood dier ala2 jazz la..:mrgreen:

    Aku suka suara Farhan tapi kalo tgk dier nyanyi naper kengkadang dier cam blur2 kat atas pentas? Style dier kah? atau dah ok masa ko gi tgk konsert tuh? :D

    [Reply]

  5. Mr Kay Em Why says

    nash : ko mmg.. aku tak update ko bising… bile dah update ko ske jd org pertama komen.. tp bukan nye ko nak baca dulu kadang2.. chet!~

    diane : huhu… naseb baik ko minat farhan gak.. kalo tak, risau gak ko majuk ngan aku :-p hah, time tuh limit beno.. aku tak sempat ape2 pon.. kiterang sama2 bz…

    chii : chii tak minat af? ye ke ni? tp takpe.. smlm chii dah komen masa makan :-p

    pakcik : bukan ke aku dah tulis kat atas tuh.. aku tak bertanggungjawab terhadap sakit ati yg ditanggung kalo nak baca gak.. huhuhu… ape yg ko ckp tuh betol… tp ko menambahkan lagi carutan yg bakal muncul kalo ade fanatik die masuk.. huhu.. ape2 pon kiter ttp sama pendapat :D

    abah : makcik tuh mmg sgt over ok.. naik menyampah aku… bg aku, bukan sbb loghat die pekat sgt… tp cara die berinteraksi dgn penonton.. wah.. shiela majid heh? hurmm.. pasal farhan nyanyi kangkang tuh, aku tak perasan lar plak… dah kata aku minat bebeno kan.. time die nyanyi sure lar tgk ekspresi muka die.. huhuhu :p

    *aku sbnrnye lebih ske dgr org berckp dlm loghat2 negeri yg ade dlm mesia ni… kdg2 aku cepat tangkap… so bg aku, loghat negeri kat mesia ni paling unik dan aku ske dgr… sbb tuh aku tak anggap tuh sbg kelemahan faizal…

    izi : kalo ye pon ko rase jejik, jgn lar slalu sebut.. adeh..

    [Reply]

  6. Mr Kay Em Why says

    izi : :-p mana ade aku emo ko kutuk AF… huhu.. ko dah berkali2 kata AF tu jejik.. dah melekat kat otak aku pon :-p

    [Reply]

  7. Mr Kay Em Why says

    ILynn : yeah!~~ betol2…

    nash : :oops: malu aku… aku tipu je lar.. mcm tak paham2 plak
    sekeh kang :p

    esis : hah? kenapekah?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge