Entry rojak lagi…

Kisah Semalam…

Entry semalam jadi antara entry hangat lagi… Thanks pada semua yg bg nasihat… aku terima nasihat korang semua… tp buat pertama kali aku tidakkan set “protected” pada entry yg kontroversi… ade beberape sbb… entry2 kontroversi aku sblm ni aku protected kan sbb nak jaga ati org… tp mcm yg aku tules kat side bar ni, aku dah penat jaga ati org… tp org seronok meremuk2kan menhancurkan ati aku… so, buat pertama kali aku takkan jaga ati org yg buat aku sakit ati… sbb kedua entry smlm tuh skali ngan citer konvo… so, terlalu bernilai utk aku protectedkan… biarkan entry tuh…

Ramai yg terkejut malah terkedu dgn entry aku tuh… ramai yg tak sangka aku maki sampai macam tuh… entry tuh juga telah menyebabkan silent reader aku muncul utk bg komen sama ada kat blog mahupun kat YM… ada mcm2 respon aku dpt… bukan saja kroni2 terkejut dgn entry aku, malah ade yg dah lama kenal pon terkejut.. ye, 1st time aku jadi begitu… tak percaya? check archive… paling kuat aku marah pon cuma sket2 je.. tak sampai maki mcm tuh… aku btol2 luar kawalan…

Aku mohon maaf pada yg tak selesa membaca entry aku yg lepas… dah, tutup citer ni… aku bukak kisah lain plak…

Kisah Makan Di Serkam Pantai…

Semalam aku ade chat ngan kak liya pasal ikan bakar diserkam pantai… utk mereka yg penah aku bawak ke serkam pantai ni, sure igt harga die yg murahkan? so aku rekemenkan serkam pantai ni utk kak liya… byk kali dah aku gi sana dan rate harga sentiasa murah…

tadi balek dari kelas tetiba dapat msg dari kak liya… ajak gi makan serkam pantai… pastuh dlm kol 8 kiterang gerak… kak liya bawak Nura skali… mmg agak jauh lar serkam pantai ni… sampai2 kat sana kiterang tak saba sbb perut dah lapa sgt… order ape yg ptt… antara menu kiterang, Nasi Lemak, Ikan masak masam manis, kupang masak sambal, udang (tak igt masak ape sbb aku tak makan) dan sotong goreng tepong…

Hidangan 1
Hidangan Pertama…

Hidangan 2
Sotong goreng tepung & kupang masak sambal…

Sementara kiterang tunggu order semua sampai, kiterang borak2… dalam aku ngan kak liya berborak, si Nura sunyi sepi je… tgk2 die tgh leka tenyeh cili padi dlm sambal kicap die… masa memula sampai sambal kicap tuh die tanye ape menda tuh.. tup2 die pandai plak tenyeh cili padi tuh.. siap perah limau tuh lagi… huhu.. mcm2 gak dak nura ni…

Sblm dan selepas
Sambal kicap…

Hidangan 3
Ikan masak masam manis…

Ikan ni sampai masa semua dah start makan… semua makan pakai tangan.. so takdpt nak snap pic.. akhirnya dpt snap sisa2 tulang tuh aje.. huhuhu…

Lepas siap makan kiterang mintak arr bill… malas nak lepak lama2 sbb cadang pon takmo lama… and utk pertama kali nye, aku terkejut dgn harga die… Ya Allah.. jauh berbeza dgn harga sblm ni.. sgt tinggi.. aku pon tak paham kenape… aih… malu aku kat kak liya ngan nura sbb beriya2 rekemen kan tempat tuh… berkali2 aku mintak maaf kat dierang… and paling terharu kak liya blanje semua skali.. thanks a lot kak liya :)

Aku tau, antara blogger2 ni, kak liya masih menyorokkan identiti… yg paling carik pic kak liya ni, si ejon… aku hormat pendirian kak liya utk tidak letak pic kak liya… tp aku juga taknak hampakan kembo aku, ejon.. jadi aku dan kak liya deal dan snap satu pic ni… khas buat ejon dan semua yg teringin nak tgk pic kak liya… ni je yg boleh… lebih2 sorry :-p Pic si Nura plak aku tak dpt nak letak.. sbb aku terlupe nak mintak kebenaran die tadi…

Kak Liya
Misteri Kak Liya.. huhu :p

Kisah pujaan ati…

Semenjak dua menjak ni, ramai plak yg kuarkan soalan berbentuk begini pada aku… “Eh, bukan ko ade awek ke? aku rasa2 mcm ko ckp ko bukan single?”… iye, ari tuh mmg aku kuarkan statement kata aku tak single… itu pon sbb ade org nak sgt aku bgtau kat semua org… tp tak lama pon… skang aku kembali single… sedih aku bile ade kata aku menipu status aku… betol… buat ape aku nak tipu.. ape aku dpt?

Sejak Totin letak kat blog die pasal aku tgh berangan ttg Gadis Invisible, ade 2-3 org tanye aku sape gadis invi tuh… biar lah.. tak payah aku bitau… biar org2 yg dah tau je yg tau… yg lain biarlah rahsia.. huhu… thanks a lot to Totin sbb byk bg aku tips dan semangat utk aku terus merapati Gadis Invi ku itu… walaupun semangat aku smakin berkurang, die tros cuba naikkan semangat aku…

Tadi plak aku borak2 ngan izi.. tetiba aku rasa sedih ngan status die… sbb aku takut aku akan ditujukan ayat seperti status die… aku tak sanggup… byk gak borak dgn serius dgn si izi tadi… btol2 mood sedey… thanks a lot jugak pada izi sbb cuba bg semangat kat aku…

Sebenarnye, aku dah lama tak rasa berkawan mcm ni… aku penah rasa mcm takde kawan lansung satu ketika tuh… tp sejak kroni2 muncul dlm idup aku, senyuman aku mula mekar… gelak tawa aku mula kedengaran… thanks to all kroni dan rakan2 ku… ni utk semua skali.. tak nak sebut satu2 dah sbb takut ade yg majuk sbb nama die tertinggal… korang tau sape korang… thanks utk semua korang… skali lagi, aku sayang sgt kat korang.. ;-)

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    lupa plak..chii pun da tau sape gadis invisible tu..
    huhuu..best2..:twisted:…huwaaa..sgt shedap mkn tuh..tp chii x mkn sifud la..so wugi ar kalo ajak mkn skali:roll:

    [Reply]

  2. says

    huh mmg rojak…gembira, misteri, sastera, terharu tapi yang bestnyer semoga setiap benda yg ko coretkan dapat memuaskan hati…taderla nak pependam dalam hati..tak elok pon kan..
    :roll: sedapnyer sotong dan juge ikan..huwaaa diett~

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    chii : yerp.. mmg antara 2 nama yg takkan tertinggal… thanks sbb tambahkan seri hari2 kay.. huhu…

    *lar, nape tak makan sifud? kalo follow pon makan arr nasi lemak tuh.. sedap..

    bardy : tak bagus kan kalo entry rojak? huhu.. dah jadi identiti aku lar plak entry rojak mcm ni.. huhu.. tp ape yg sastera? urmm.. ye, aku tamo pendam dah.. sakit jiwa je…

    *lupe ko diet arr bah :p

    [Reply]

  4. says

    kak chii x mkn sifud?? alahai.. rugi2.. besh gilark sifud nih tau!!
    tetibe teringat lak ‘dia’ pnh bwk g mkn sifud masa first2 dtg mlaka.
    rindu, tapi…………
    hidup syap tanpa ‘MAFIA’.
    miahahaahah…

    (kay n kak chii tau kan..?)

    [Reply]

  5. says

    tu yg payah ni..
    ade penah skali die kata chii kena mkn pe yg die mkn…
    hurm..
    tgk la camne…
    kalo tekak leh terima mkn sifud..

    tp kalo nk bawa gak…mkn udang..ok la..nyum2:lol:

    [Reply]

  6. diane says

    menciiiiiiiiiii….aku suke sifud~~~~~~~~~`ari tu org tu g amik adik die g mkn sifud kt mane tuh tpt glamer kt mlk?dh aa xbwk aku…menciii..mencii…ko ngn die sama je :evil::sad:
    seb baek die dh tebus bwk g mkn kt bagan lalang tu ari…

    [Reply]

  7. says

    serkam – pernu – umbai…

    tiga2 tempat aku pnah makan.. dan aku akan letak serkam di tangga ke bawah skali! kawasan dia agak kotor…

    pernu ngan umbai walaupun byk gerai dlm kawasan tu, tp aku da detect kedai mana yg sdap.. ngeh ngeh ngeh~

    *totin.. nnti ko blk kt singgah amacam? miaahahhaha!!!

    [Reply]

  8. Mr Kay Em Why says

    chii : aik? boleh ke paksa mcm tuh? tak ptt tuh…

    diane : erk? tuh kat umbai kot… tp ni org ajak aku.. last minute plak tuh.. takkan aku nak ajak org? :(

    nash : ko sure serkam yg ko pegi tuh sama ngan tempat yg kiterang pegi? sbb dkt2 ngan serkam tuh ade lagi satu tmpt nama dia anjung batu… pastu ade lagi tmpt lain kalo tak silap aku.. ;)

    [Reply]

  9. says

    hahahha.. thanx for the entry.. :D akak rasa Ejon belom lalu sini lagi nee :D ngehngehngeh… akak belanja ko jer.. Nura kene bayar.. muakakakakakaka

    [Reply]

  10. Mr Kay Em Why says

    nash : bahek la… ini kedai sbnrnye agak tersuruk… tp bg aku takde lar kotor pon…

    skyati : no prob ;) ejon mmg blom lalu lagi… pic akak tuh 5 kali snap.. kali ke 5 baru jadi.. huahuahua.. ye ke? thanks kak.. huhu :D

    [Reply]

  11. Mr Kay Em Why says

    chii : tak besh arr paksa2 makan smata2 nak ikut die..

    nash : aku takut tgk umbai dgn pernu… umbai aku penah makan beberape kali… ade skali tuh kawan aku blanje.. tp mmg jarang arr gi sana.. TAKUT DGN HARGA YG MEMUNCAK.. tamo…

    [Reply]

  12. says

    nasib baik ko letak gmbr2 makanan ni di saat aku dah kat mesia
    nasib baik!!!
    tersangat la bernasib baik…!!!!

    ohyaa..
    caye cayang kay!!!~

    [Reply]

  13. Mr Kay Em Why says

    haha.. ko yg lambat baca entry aku ni.. mmg lar bernasib baik.. huhu :p

    cayang totin gak :lol: *mata melilau takut kene pelangkung ngan chee* :p

    [Reply]

  14. hafreze says

    “Eh, bukan ko ade awek ke? aku rasa2 mcm ko ckp ko bukan single?”

    aku lah salah sorang makhluk yg bertanya begitu..(expose kjap)..muahaha

    [Reply]

  15. Mr Kay Em Why says

    hafreze : haha.. sbb ko org keberape tah.. so aku buat arr entry ni :p

    nash : huh? aku mcm tuh ke? aku tak penah tak ngaku masa awek ma.. cuma masa tuh aku rasa nak simpan dulu.. yer lar.. ade benda kite ptt simpan sendiri dari kecoh2kan… tp ade org tak puas ati aku nak sorokkan masa tuh.. sibuk dok kecoh2kan kat blog org lain.. sbb tuh sampai aku kuarkan statement tuh…

    izi : ayat tak sayang mulut ke tuh? huhu.. sket2 ye kot.. aku nye ayat skang ni lagi ampeh dari nash? :p

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge