Countdown to 7th Convocation

Nampaknya aku tukar fikiran utk tidak membicarakan soal Akedemi Fantasia di entry… Ada sebab2nya… tp kalau tetiba satu hari nnt aku nak timbulkan soal tu, tak mustahil aku akan tulis.. huhu…

Invitation Card
Invitation Card sblh luar

Tadi aku dah pon gi rehearsal convo… aku tgk dah jadi mcm Program Jejak Kasih… ramai yg menjerit nampak kengkawan, melompat, peluk dan mcm2 lagi… yg dok bg briefing dok membebel2 kat dpn tp bebudak dok borak2 ngan kengkawan sbb dah lama tak jumpe… aku ngan member2 aku je biasa sbb slalu jumpe lepas ni.. huhu…

Smalam yna tanye aku kat msjbox dari mana aku baca pasal sesi petang.. huhu.. aku tersilap… aku bitau mcm tuh sbb taun2 lepas mmg Diploma nye konvo sblh petang… taun ni uper2 nye dewan dah cukup besar utk tampung semua student and buat 1 sesi je sehari… huhu.. besh2…

Invitation Card
Invitation Card sblh dalam

Lepas briefing ape semua, semua org bersesak2 gi bangunan baru FIT utk test smart card… smart card ni penting utk masuk naik stage amik scroll… aku pon blom pasti kene touch kat mana… tp yg pasti bile touch smart card tuh, die anta kat system utk kuarkan Nama, pic ngan ucapan kat screen besau masa tgh amik skroll… huhu.. sgt malu pic sebesar2 appear kat screen tuh…

Smart Card
Smart Card Diploma aku

Memandangkan org bersesak2, aku ngan member aku buat keputusan gi makan dulu… pastuh baru dtg balik gi test… huhu… test card tgh hari sbb dah tak ramai… kantoi jumaat… tp takpe, aku bermusafir… si Bob plak bleh ckp bermuzafir… huhu… test2 smart card aku tuh takleh pakai dah.. aku dah agak sgt2… pastuh die tanye MyKad aku… aku bg MyKad, die ckp takde logo Touch `N Go… so takleh pakai utk gantikan smart card… nak tak nak, aku kene tuka kaunter then buat replacement card… lebur RM20 ngan free kepada MMU yg SANGAT TERCHENTA nie… huhu…

Replacement Card
Replacement Card

Lepas siap semua urusan, member aku tanye ade lagi ke yg blom settel… pastuh kiterang dok perati Degree graduates dok bratur amik robe… Waa!~~ kiterang nak robe gak!~~ tp takleh buat ape lar… kiterang kene tunggu lagi 3-4 taun lagi utk pakai robe tuh… Diploma mmg tak de robe kat MMU ni… so pakai baju melayu warna gelap or pakai blazer… aku pakai baju melayu je…

Nota lompat : Dalam entry lepas aku ade state nama2 yg aku nak mintak graduation bear ngan bunga… aku memain je… nampak mcm serius… tp aku gurau je… takyah susah2 belikan utk aku… tp kalo dah beli tuh, bg je lar.. huhu :p

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr Kay Em Why says

    nash : aku tak bawak kamera tadi… kelam kabut… takat rehearsal je tadi… esok convo insyaAllah aku gi & amik gambo utk ko.. jgn risau.. huhu

    pakcik : tq pakcik… tuh lar… tp malu woo besau sgt pic yg kuar… pastuh tadi masa rehearsal bape profile je die pakai… pakai yg dak FCM nye… budak tuh dpn aku.. die dah tutup2 muka.. huhu..

    *sabtu ngan ahad gi arr.. ko gi tak pakcik? dierang ckp ade streaming kat MPH ngan lecture hall…

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    totin : huhu… vonco heh? okey!~ nnt aku amik memanyak… gambo lelaki aku tak jamin… sbb aku bukan jenis yg minat lelaki :-p

    nash : bukan smart card tuh yg ebat… maksud pakcik tuh, yg ebat sistem yg nak naik pentas amik skroll tuh.. kan aku ade cite touch pastuh kuar nama ngan gambo kat screen… tuh yg die ckp ebat… huhu…

    [Reply]

  3. says

    smart card bertujuan utk penggunaan sistem konvo. apabila kad disentuh pada sensor di dewan, nama kita akan kendengaran diseluruh dewan dan gambar kita akan display kat main screen dewan secara automatik.

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    ejon : wah penjelasan… ko mana? aku msg tak reply.. nak call kdt tak cukup.. esok je lar aku jumpe ko… huhu :p

    [Reply]

  5. Mr Kay Em Why says

    nash : tak mo kalah… huhu.. amik lar.. tuh mesti dah bratur siap2 kan? kiterang bratur ikut suka… janji ikut fakulti.. huhu (ni kes tamo kalah gak ke?)

    [Reply]

  6. says

    hoyeah.. beratur ikut suka, bila nak naik pentas, hoverkan smart card pada sensor, nama akan kedengaran seiring dgn gambar.. sgt canggih.. haha..

    [Reply]

  7. says

    Serius ader kena touch2 benda untuk hamek scroll??? Diedla kena kurus jugak tahun depan nih…Gamba harus meletop!!! Huwaaaaa

    *Nyet (bunyi kad)

    Keluar muka yang bulat..

    Semua tergamam..

    Ucapan : saya poke.

    *nanges..

    [Reply]

  8. Mr Kay Em Why says

    ejon : ya, ya, sgt canggih…

    nash : tamo kalah gak.. hamek lar ko…

    abah : ala… ko edit je pic tuh.. tadi bebudak FCM byk letak pic2 yg edit.. huhu… bunyi kad tuh nyet ke? nape mcm bunyik beruk mat yeh je? yg aku dgr bunyi tiiit… huhu…

    *sgt lawak tgk msg2 bebudak ni tadi… kat main screen tuh.. huhu..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge