Bermacam kisah…

Pelbagai kisah aku nak tulis dalam entry kali ni… bukan setakat kisah Majlis Konvo semalam… biarkan entry jadi rojak, asalkan aku puas ati…

Kisah Konvo…

Aku
Hanyalah diriku…

Semalam aku ngan parent aku terlambat sket gerak dari umah sewa akak aku… sampai kat main entrence MMU, jalan dah pon jem… akhirnya dpt parking jauh jugak… terpaksa berjalan kaki dgn jarak agak jauh buat hari yg keempat berturut2 bagi aku… aku sampai kat tempat verify smart card masa bebudak Diploma dah nak masuk dewan… dengan penuh kelam kabut, aku verify smart card cecepat dan berlari ke dewan…

Dalam buku Acara Konvokasyen
Akhirnya…

Dalam dewan mmg sgt bosan… penat tunggu… Diploma last skali… kene tunggu Fac Of Engineering (FOE), Fac Business & Law (FBL), Fac Engineering & Technology (FET) dan Fac Creative Multimedia (FCM) abes terima skroll baru bebudak diploma plak dpt skroll… aku sempat terlelap ayam (ni ayat yna :-p)… tiap kali dgr announcement “Dan graduan terakhir” utk setiap fakulti (terutama FCM), semua student tepuk tangan sbb dah tak sabo… huhu..

Skroll
Skroll…

Akhirnya aku naik ke pentas jua… bersalaman dan menerima skroll dari Tun Dr. Siti Hasmah… lembut je die ckp kat aku “Tahniah…” sambil tersenyum… teringat kat arwah nenek aku masa tuh…

Family
Family ku…

Keluar dari dewan mmg sesak giler… aku dah agak dah… sbb ari sabtu pon mcm tuh gak… apetah lagi ari ahad ade 5 Fac… lagi ramai… mmg seksa nak bergerak… aku sedih sbb aku takde robe… bile aku nak lalu aku ckp “excuse me” org sme buat dek je… tp bile graduate yg pakai robe nak lalu, tros dierang bagi laluan… kire mcm penghormatan… :-(

Keluar2 aku tros call diane… Dalam kesesakkan line phone masa tuh, dpt gak aku tembus talian dan call die… die angkat2 ckp “aku takdpt dtg lar kay”… aku dpt dgr suara die masih dlm mood demam… agak sedih.. tp ape boleh buat… smoga ko cepat sembuh ye… pastu aku call sorg demi sorg yg dah janji nak jumpe aku… aku tros tunggu kat tempat yg aku janji ngan dierang… awal2 aku dah set tempat tuh… aku terpacak kat situ dkt 45 minit… tp aku cuma dpt jumpe ejon… sanggup aku tunggu lama dan pergi Garden Party lambat semata2 nak jumpe kengkawan…

Lepas tgk takde tanda2 kawan2 aku yg lain nak dtg, aku tros gerak pi kaunter YS Photo… byr duit gambo masa amik skroll… pastu bob tunjukkan aku tempat nak amik sampul surat yg ade Cert, e-Cert & transkrip… masa tuh sempat arr jumpe beberape org member yg dah lama tak jumpe… sempat snap2 gambo kenangan…

Garden Party
Dari Kiri : Shahrizal (ex-classmate aku), aku, Mr Arif (Lec. E-Commerce), Mr. Suhaimi (Lec. Multimedia), Amir (x-classmate aku) & Bob (masih classmate sampai skang)

Lepas tuh member aku ckp die terima call dari sorg member aku kata Director CADP (Center for Affialiate & Diploma Programme – kire fakulti utk diploma) nak jumpe and bg hadiah… kiterang tros ke Garden Party… Tempat utk Garden Party ni tak strategik bg aku… jauh sgt dari Grand Hall (tmpt convo)… aku dpt jumpe Mr Arif (Director CADP) ngan Mr Suhaimi (Assistant Director CADP) je… lecturer2 aku yg lain semua dah balik Melaka dierang ckp… aku yg terlambat… tp Mr Arif dgn Mr Suhaimi ni pon lecturer aku jugak masa diploma… Mr Arif sempat tarik aku jauh sket dari org lain dan tanye perkembangan diri aku (tanye pasal awek aku jugak)… aku dgn sedih ckp kat die aku dah break up lama dah… pastu die bg semangat… aku tak sangka lecturer2 aku ni igt kat aku lagi… terharu…

Certificate
Diploma Certificate & e-Certificate… yeah!~~

Kisah Kawan2…
Hari sabtu tuh, aku ngan family aku sempat gi KL Convention Center… Mak aku teringin sgt nak gi PC Fair… so kiterang pusing2 lar kat PC Fair yg sgt besau itu… sgt memenatkan…

Aku bukan nak citer pasal PC Fair itu… tp pasal ape yg berlaku… kat salah satu hall, masa aku ngan family aku nak kuar… tetiba aku dgr suara pompuan jerit “Ehh!~~”… aku pusing belakang… nampak pompuan tuh tunding jari kat akak aku dan ade sorg lelaki tarik tangan pompuan tuh… dari kelibat, aku kenal sgt sape tuh… akak aku mengkonfirkan ngan menyebut nama pompuan tuh… urmm… kawan baik aku masa diploma… pernah janji susah senang bersama… pernah janji jadi saudara, jadi adik beradik… tp sejak dierang pindah Cyber, aku rasa jauh sgt dari dierang… aku tak tau nape rasa dierang cuba jauhkan diri dari aku… aku penah buat salah kat dierang ke? kalo ye, kenape dierang tak ckp masa aku tanye dierang “Aku ada buat salah kat korang ke?”…

Aku sedih sgt ngan kejadian tuh… Tp walau ape pon yg berlaku, aku takkan lupe susah senang aku ngan dierang masa diploma… bersusah payah hantar & temankan ke klinik walaupun jalan kaki (sbb takde transport masa tu) bile salah sorg dari kiterang demam… sentiasa amik berat antara satu sama lain… sama2 susah pkkan jalan penyelesaian bile salah sorg ade masalah… blaja sesama (walaupun aku tak pandai mcm korang & lambat grad)… pergi bergembira ujung minggu sesama… bg semangat dan dorongan antara satu sama lain bile salah sorg memerlukan… semua tuh aku takkan lupe kan…

sedih sgt bile aku kenang semua tuh *aku menitiskan air mata ketika ini…* aku doakan kalian bahagia selama nye…

Balik dari PC Fair aku chatting ngan totin & abah utk ilangkan rasa sedih… Ye, aku kuatkan semangat… aku lupakan kisah sedih itu… sbb aku masih punya kawan… aku ada kroni… aku syg kroni2ku… aku masih ade Diane, incik abah, totin, nash, chii, chee, syap, nesya, ejon, datin chika, cikanot, iziana dan ramai lagi kawan2 aku kat Melaka ni

Kisah Spoil hari konvo…

——-Kisah ni dibuang dari tatapan umum. Harap maklum ye —-

Nota gambo : aku cuba upload pic smlm dlm FP aku.. tp dah brape kali aku upload, pic tuh tamo kuar… fp aku dah full ke?

Nota sayang : aku syg kengkawan aku… aku syg kroni2ku… aku takkan carik gaduh kalo org tak carik gaduh.. org ni pon dah lama carik gaduh ngan aku.. tp aku buat bodo je… aku buat bodo tak bererti aku BODOH… aku tamo tambah musuh.. muah… syg korang…

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    weee…sgt sonok je dpt jumpa tun..
    bila la gamaknye taim chii kan..
    masa tu nnt..
    chii nak sumer yg tersyg kasi bunga coklat kat chii..tamo bunga betul..x leh mkn..
    agak2 abg hideaki leh kasi ke dak:oops:

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    chii : mmg sgt sonok… huhu.. insyaAllah.. tak lama lagi sampai lar masa tu.. taun dpn kan? bunga cokelat? si shahrizal tuh dpt bunga cokelat.. jeles!~~

    *insyaAllah, ade rezeki die mesti bg punye.. ;)

    [Reply]

  3. says

    macho siot ko pakai baju melayu tu… er, takan ni je gambo? x nampak sgt suasana nyer.. ekekkee :mrgreen: part gamba atas skali tu.. ko buat muka baik siot.. nampak cam nerd je.. cam x gembira je.. sayu je muka.. terharu ek? hahahaha

    * xbaik ko mencarut2, maki2 org.. masing2 manusia ada buat salah. kita smua ni kan hamba Allah.

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    hetfield : kalo mcm aku dulu, jeles tgk org konvo, aku makin study utk cecepat abes… hope ko mcm tuh gak lar.. huhu

    nesya : thanks.. cayunk nesya ;)

    nash : tenkiu2.. buat kali kedua ko memuji aku.. heheh :)
    aku dah cuba upload gambo kat FP… tp tak bleh.. tak tau nape..
    pic tuh? aku sedih sbb tak dpt jumpe kengkawan.. takdpt jumpe diane.. :( terharu pon ade jugak..

    *aku dah geram sgt.. slama ni aku diam kan aje.. die igt aku diam aku bodoh… siap spoilkan hari hepi aku… mana tak aku mencarut… cuba ko bygkan kalo ko kat tempat aku…

    [Reply]

  5. Mr Kay Em Why says

    chii : sabarlah… dan teruskan usaha.. akan sampai jugak waktunye… bak kata diane, Percaya pada diri dgn harapan dan kenyakinan… huhu.. terus menuju puncak.. *sewel dah ni.. :p

    [Reply]

  6. says

    nashrex: :mrgreen: orang kalau dah marah, memang cenggitu.. tue dah tahap tersangatlat bengang cam nak tukar jadik Gaban!

    Kay, lilex bro.. ko nee.. buat cam biase jer… kalau kau emo2 macam nee karang nampak cam dia dah berjaya menyirapkan darah ko dan kemenangan bagi pihak dia, ye tak? stay cool and calm.. kitaorang semua ada kat sini disamping ko… okay? :cool:

    *ps:walaupon namaku tiada disebutkan diatas.. huhuhuh:sad:

    **ps:heheh gurau jer… :evil:

    ***ps: bunge lagu 2-3 bulan kehadapan (seperti yang ko komplen kat shoutbox..) haa.. komplen lagi.. amik! :grin:

    [Reply]

  7. says

    Huwah… tepat sekali sangkaan aku.. camni lah kay. Tau ko emo-emo. Tapi ko kene pk positif gaks eh. Mungkin pada ko die salah sebab bagi bende2 tuh kat ko.. bagi time hari bahagia ko plak tuh.. tapi pada aku, takde salahnya dia pulangkan bende-bende tuh. Mungkin pada dia, kalau die buang, means die tak hargai ko. Kalau dia simpan, dia akan terus ingat kenangan dengan ko sedangkan die sepatutnya buka buku baru. Jadi jalan terbaik, die pulangkan je. Bukan bermakna die nak sruh ko pakai.. Dan kebetulan ko datang cyber, pada dia tak salahla die bagi. Mungkin salah dia, sebab die tak pikir perasaan ko. Tapi ko pon takle emo-emo eh!~ Masing-masing tak pernah memburukkan masing-masing! percayalah…

    Aku pernah je tanya pasal ko kat die. Takde pon die burukkan ko. .

    Anyway.. kalau aku graduate, aku nak tempah satu flight air asia datang jogja khas buat kroni-kroni akuu!!! hahahaa!!

    [Reply]

  8. says

    oh yer..
    die panggil ko abang????
    kagum!!!

    Tengah bayangkan kalau aku panggil chee ..abang..
    *tahan gelak*

    *tahan lagi*

    *cuba lagi menahan gelak*

    HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA
    *tak tertahan dah*

    [Reply]

  9. Mr Kay Em Why says

    kak liya : kan ade tules kat tuh, dan ramai lagi kawan2 kat melaka ni .. tuh kire termasuk akak lar.. huhu… ramai sgt nak sebut semua…

    baek lar kak, sy igt nasihat akak.. :-) huh? bunga lagi 2-3 bulan? bahek lar.. sy tunggu besday sy terus… bulan 11 ni.. huhu :p

    ejon : dah paham kenape aku buat gitu? sorry lar sbb kejadian tuh buat ko blur smlm…

    totin : thanks atas nasihat tuh.. aku terima :-) ko nak tempahkan? jgn lupe tempahkan penginapan skali… takkan ko nak sumbat kiterang kat green house tuh.. :p

    totin lagik : ya Allah.. aku cuba bygkan ko tahan gelak tuh.. adeh.. apsal ko gelak hah? huhu…

    totin lagik skali : oit.. adek aku tuh baru form 3… awek die pon tomei.. aku sendiri nak jeles… huhu…

    *pes time org komen sampai 3.. ekekek

    [Reply]

  10. says

    aku sampai skrg simpan kenangan lama nyer barang..
    sampai skrg gak aku mereng.. hahahha!!

    *jgn jd cam aku… miahahhahaa

    btul tu kay.. aku ada gak borak2.. xde laa nak ngutuk2 pun.. ko je terasa.. kalau ada salah dan silap harap2 laa dimaapkan.. lepas ni syaaban, pastu ramadhan.. pastu syawal.. haaa~ aku tau bulan ni sama2 mintak maap! ekeke

    sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri… suami isteri pun da gigit2, kala kapel2.. kira biasa ar.. lumrah alam

    so.. semoga datin p dan dato n berjaya!!!

    [Reply]

  11. says

    tabaik taw sumpah2, caci2 owang.paham keadaan masa mawah, tp jgn ar smpan lama. cara manusia fk tak sama, so takley bajet owang len akan paham apa yg kita fk.sume owang buat sth sume fk utk kebaikan, cume kekadang tak pasan laks akan sbbkan owang len terasa ati. so kita di pihak yg paham keadaan tuh, consider ar.

    papepon, it teach us sth, more or less..

    eh, semat ar ko kai baju grad.pesal aku lmbt ag nak grad eh.hakhak

    totin : kalo ko panggil aku abg, aku yg gelak dulu b4 sahut panggilan tuh.siap gulik2 ag eh

    [Reply]

  12. Mr Kay Em Why says

    miss kay : thanks a lot dik… :)

    nash : aku juga masih simpan… tp aku tau aku simpan kat tmpt yg aku jarang tgk… bile aku dah tertengok, aku cepat2 “lalalala” dan blah… huhu..

    *ni ape ko komen2 tetiba masuk kisah datin p ni?? aih!~

    [Reply]

  13. says

    Hammmmmmekkk pahlawan melayu panglima turun ke bumi Cyber menerima penghormatan demi sekeping (sbb guna CD ) ijazah!

    Huwaaa sayu plak tgk orang grad2 nih tapi taper. Aku mula gigih sekarang untuk memakai robe hitam hijau itu!

    NEway…CONGRATULATION!! Perjalanan masih jauh and jangan sesedih dan emo. Entry ko kali nih memang rojak. Wakaka aku tatau nak respon ape..bangga dan……emo? Huhuhuhu

    P/s: Bersahabat biar ikhlas yer dak… :) Tapi kalo dibaling api…tak tentu pasal…takkan nak simbah air plak..meh tambah kayu – kayu kasik marak lagi… :twisted:

    Laiinla kalo tak sengaja.. :)

    [Reply]

  14. Mr Kay Em Why says

    Chee : thanks atas nasihat tuh… biasa kalo aku marah sgt, mmg meledak sgt mcm ni.. dah lama pendam.. jd mcm gunung merapi.. tp lepas meledak, aku ok balik.. huhu…
    *pakai baju melayu pon panggil baju grad heh? huhu… sedey tak dpt pakai robe :( tunggu degree aku abes… aku rasa mcm kiter semua abes serentak je ni.. huhu

    abah : yg cert kertas tuh pon die bg gak.. consider sekeping gak sbb die bg tak gulung.. huhu… Pahlawan Melayu Panglima? ekekekekekeke..

    kuatkan semangat abah.. robe hitam hijau tuh dah melekat kat kornea aku.. sbb aku dok dkt sgt ngan dierang.. huhu.. mmg perjalanan aku masih jauh dan berliku.. isk isk..

    *jgn lupe sapu petrol kat kayu2 tuh sblm masuk dlm api tuh.. bg marak sket.. huhu.. tak sengaja boleh dimaafkan… tp ttp kene ketuk ngan kayu tuh gak.. huhu..

    pstt, boleh tak nnt aku grad Fac IT tp aku pakai robe Engine? huhu.. nak robe hitam oren.. :p

    izaida : ni yg tak besh bile ramai pakai blazer… masa awal2 tau tak ramai nak pakai baju melayu tuh pon dah dpt agak… sure segan and org senang detect… lepas convo tuh gi memana pon org pandang semcm… siap ade yg tegur lagi tuh “haa… ni khairul kan? auntie dok dkt2 ngan mak awak tadi” huaa!~~ tidak!~~~ :(

    [Reply]

  15. diane says

    kay…~
    lmbt plak aku bace n3 ni..hehehe.lupe nk tgk b4 blk smlm..tp sure lom siap lg kn?
    tahniah oke sbb dh grad..xkesah la lmbt ckit pn..cm aku dl lah :) at least kita ada…better late thn never..igt tu :)
    sori tau psl xdpt g…mmg xsehat..smpi ari ni pn xoke2 lg :(

    [Reply]

  16. says

    marah sungguh diaaa.. sabaq.. sabaq.. ko ambik ke baju tu? apa kata ko sedekahkan je baju tu kat orang miskin.. lagi dapat pahalaa..

    [Reply]

  17. Mr Kay Em Why says

    diane : aku publish kol 5.52 pm smlm… aku rasa ko dah balik dah time tuh… thanks ;) ko dah jumpe dokter smlm? ape kata dokter? bukan denggi kan?

    yna : baju tuh ade kat akak aku skang… mak aku suh akak aku simpan… die ckp tak elok lelaki simpan baju pompuan.. huhu.. bagus gak idea tuh..

    [Reply]

  18. Evolution... says

    HUrmm siapa agaknya perempuan tuee yerk….rasa2 aku kenal tak?memang spoilkan mood la….pehhh:evil:aku pun angin tgh2 syok bangga,tetiba datang pulangkan barang pulak….yerpun datang bagilah bunga kerr.,tahniah ker…betul tak??:cry:TAhniah buat hang mcm mana pun…dapat gak ko konvo akhirnyaa….syabas(air selangor)huhuh

    [Reply]

  19. Mr Kay Em Why says

    Evolution.. : ni ben kan? aku dpt trace ko!~~ huhu :p aku rasa2 ko kenal kot org tuh.. huhu.. tuh lar pasal kan.. agak menyesal aku setuju nak jumpe die.. tenkiu2.. ;)

    [Reply]

  20. says

    hai kay..
    kemsalam adik baju cokelat eh
    eh
    eh?
    lantak la bawu nak pmr ke ape
    cakap ngan die
    akak totin tomei kemcalam…
    *malu-malu*

    [Reply]

  21. Mr Kay Em Why says

    adei… abg die yg solo ni ko tamo plak… yer lar.. aku tak cukup tomei.. :p ni kalau akak aku baca sure die gelak ni.. huhu :p

    [Reply]

  22. Mr Kay Em Why says

    ade akak lar.. tuh yg baju itam tuh tudung putih tuh.. abg? blom ade.. abg aku blom lahir lagi.. :p

    [Reply]

  23. says

    olololo… terlambat comment untuk topik yg hot..

    1. ko nampak chumel pakai jubah itew.. tergoda ai~
    2. kalo nk war ngan gadis itew, jgn libatkan org laen sama taw..

    jaga diri baek2, control macho selalu dan semoga berbahagia hendaknya…

    2 hari lg siti ngan datuk K nk kawin.. huwaaaaaaaaaaa, aku bile lg? =(

    [Reply]

  24. Mr Kay Em Why says

    haha.. masih blom terlambat ryna :p

    1. apekah nampak seperti jubah? :( itu baju melayu biasa je.. isk aku takde jubah masa convo…
    2. mmg takde nak tarik sape2 pon.. ari2 aku ngan manusia2 sekeliling aku, mcm biasa je.. aku dari dulu mcm tuh… aku tak penah tempiaskan marah aku kat org lain.. marah mcm mana pon aku time tuh, still bleh bergurau ngan org2 yg tidak bersalah :)

    thanks atas nasihat itu.. aku tak reti kontrol macho… huhu :p thanks doakan kebahagiaan aku..

    p/s: aku takde kire pon bile die nak kawin… huhu.. sabar lar ryna, sampai masa nnt, kawin gak ko.. ;)

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge