Selamatkan Palestine

Just a quick update… Terlalu bz ngan study & masalah…

Semalam (ahad) SCC (Student College Committee) & STAD (Student Affairs & Sport Division) MMU Melaka dengan kerjasama AMAN MALAYSIA anjurkan satu talk yg bertajuk “Palestine : The Real Situation”. Speaker merupakan org dari Palestine sendiri (sorry aku tak dpt tangkap nama 2-2 speakers tuh and ape jawatan dierang). Talk ni dimulakan ngan tayangan video yg memaparkan kisah kanak2 di Palestine yg amat menyayat hati & juga satu lagi video menunjukkan kekejaman pihak Israel terhadap warga Palestine.

Aku try record talk ni guna mp3 Player aku. Memula aku ade sket prob. Aku hanya dpt record masa speaker ke 2 ngan sesi Q&A (Soal Jawab). Aku baru try dgr balik sket2 and dpt detect yg suara nye ade rendah ade tinggi. Tp aku upload gak utk korang download dan dgr. Aku upload dlm format RAR. Pastikan korang ade Win-rar utk extract file tuh.

Save target As kat sini utk download

Nota lenguh : Jgn tegur keSKEMAan ayat aku kali ni… otak aku tgh berserabut dgn mcm2 benda… sbb tuh ayat jadi gitu..

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    lambat masuk…dpt tgk sesi soal jawab jerk..
    punya la try dok kusyuk ape cuba mat inter tu try nak tanye..
    last2 skali jawapan nye no..mengong..
    ibarat..die kasi soklan..die kasi jawapan

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    nash : urmm.. :roll:

    chii : alar.. die citer pon sket je… mamat foreigner tuh sengal.. ayat berbelit2… speaker tuh pon tak paham… yg sblm tuh lagi best, die tanye soklan dlm bahasa arab… abes semua org kiter tercengang2 bile pak arab tuh semua gelak.. huhu…

    [Reply]

  3. diane says

    rajin korg g talk..aku xpenah bekesempatan :cry: nk tp hostel aku jauh dr tpt2 cmtu..bese die wt ptg2 yg mase aku dh blk hostel/clash ngn klass..jauh wooo nk menapak..

    [Reply]

    Qeela Reply:

    Betul 2 betul…… tp bukannye semua org amek iktibar pun,buat bodo ade ar!

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    diane : aku pon jarang gi talk.. tetiba plak rasa rajen.. huhu.. lagipon die buat ari ahad.. pegi je lar…

    esis : sama2 lar kite doakan… amin..

    [Reply]

  5. says

    bumi malaysia ni kadangkala kejam.. tapi masyarakat nye masih dapat dok relax je.. walaupun x dpt membantu sgt, tapi seharusnya kita merenung dan bersedih dengan saudara2 kita di palestin..

    * apa nak jadi ngan aku kalau tangan kaki aku hancur.. mata aku pecah.. isk isk isk.. subhanallah..

    [Reply]

  6. Mr Kay Em Why says

    abah :sama2 kite doakan.. amin…

    nash : sbnrnye ramai merenung sbb tuh byk talk2 mcm ni diadakan skang… tp kalo pk balik ape yg khatib MMU Melaka beri khutbah jumaat lepas, org malaysia ni, saudara islam kat thailand pon kite tak dpt tolong, ape lagi yg jauh :(

    [Reply]

  7. says

    nape otak keje serabut jerk kay..pegi arr baca2 quran sket..solat mintak petunjuk ker..tenang laa fikiran sket..rileks..everybody have their own problems..but the ways their solve is depend from the influences of their environment, support from family members especially parents, and of course la Allah swt..so, keep praying n praying so that one day all ur problem will be solved and u can live happily..one more..don’t rely any hopes on your friends because they also like us..a student..who’is still depends on their parents..

    p/s : talk to your relatives, siblings and parents. trust me..they will help u a lot..>>>sentences with advise

    [Reply]

  8. Mr Kay Em Why says

    nash : haa.. tuh la.. dah takbleh nk ckp ape dah..

    chii : btol gak

    hafreze : tq2 hafreze… actually aku jenis yg cepat tension bile ade prob.. dan aku tak tau lar… tiap kali kalo prob dtg, die taknak dtg sket2… die dtg skali byk… sbb tuh aku slalu serabut… Alhamdulillah aku dah ok sket ni.. cuma aku nak tempuh hari ni dgn baik… kalo semua ok lepas tgh malam ni, insyaAllah aku dah tak brape nak serabut :) anyway, thanks for ur advise..

    [Reply]

  9. Mr Kay Em Why says

    nash : aku penah buat dulu… bawak yasin kecik kemana2… tp aku dah simpan yasin tuh… thanks atas nasihat tuh.. minggu ni yg aku rasa teruk gile masalah dtg… sampai rasa nak cuti awal.. nak rehat puas2.. :(

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge