Ulang tahun lagi ke?

Ari tuh enset aku tetiba bebunyik… aku check arr… tgk2, reminder yg berbunyi… Aku pelik la gak… Reminder ape plak bulan 5 ni… aku rasa tak de benda penting yg berlaku bulan 5 ni… tgk2, kat reminder tuh cuma tertulis Anniversary 2… huh? Annyversary ape plak ni? 2 ape? adeh… aku sendiri yg tules reminder tuh, tp aku tak igt… aku cuba pk2 balik… baru aku teringat… rasa2 nye bulan ni dah cukup 2 tahun aku berblog dengan serius…

Sebenarnye aku dah cuba berblog sejak bulan 11 tahun 2003… tp time tuh aku masih dlm proses test satu persatu script PHP utk blog… macam2 yg aku cuba… ada yg nama Cheezy Blog lar… itu la, ini lar.. (aku dah lupe nama script tuh sbnrnye.. :D ) dan masa tuh aku lock folder2 tuh dgn Password dan cuma aku sorg je yg boleh masuk blog tuh… blog tuh lebih kepada diari sebenarnye… sbb tuh taknak bg org masuk… aku still simpan database blog tuh… semuanya utk kenangan…

Blog Lama aku
Blog Lama Aku

Lepas tuh aku cuti utk beberapa bulan sbb aku pindah ke rumah yg takde connection… Aku mula benar2 aktif berblog pada bulan 5 tahun 2004… sbb masa tuh aku dpt pasang streamyx kat umah sewa aku… Masa tuh jugak aku jumpe beberapa script PHP utk Blog yg agak best… antaranya pMachine, b2 & b2Evolution… Aku pilih pMachine sbb senang sket ngan layout (aku malas edit sbnrnye) :D pMachine ni best sbb senang edit side bar… best plak tuh… akhirnye bulan 11, 2005 aku tutup blog tuh sbb database aku kene serang ngan spammer… agak teruk gak lar… aku check pMachine takde update lansung utk tutup lubang2 yg spammer tuh masuk…

Lepas aku tutup je blog pMachine tuh, aku pon bukak blog ni… Blog Kisah Seorg Watak Picisan Dalam Drama Mitos & Dongeng Kehidupan… Blog ni guna WordPress… sbb aku rasa WordPress antara yg tengah pames skang… tp bg aku WordPress ni agak leceh utk tuka layout… ape pon, aku ske WordPress sbb antara yg paling besh… Dan harapnya aku akan dpt terus berblog…

Nota siku : Aku pon blur ape entry aku kali ni… hehe… jgn keco okke.. :p

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. elle says

    eleh, die pun samer jer tukar2 blog cam aku gak… same la ngan i kay… until now i still dunno which one is better… igt nk bukak blogspot ker blog ape agik ntah yg ada kat dunia cyber nie… tapi, at the end… huh… takut takde masa nk update… hehehe.. tgkla camne.. mukin cuti nie, InsyaALLAH akan ada blog baru… hahahhaha… (blog baru agik!!):wink:

    [Reply]

  2. says

    aku plak..tu blog 3rd kot.memula kt satu forum tu..den kt blogspot gk tp aku lupe pwd die sbb da lame xupdet..pehtu aku bukak yg skrg ni plak.yg skrg ni pn aku tuka url die..lst yr url die lain.hihi~layout blog plak ni yg ke berape ek..memula pink.pastu dot biru tu..pastu itam..[ni sume template blogspot]..pastu bground photocopy muka aku.pastu yg belang2 meriah cm pelangi tu n yg lawa sgt2 bg aku skrg ni sbb ade rerame pink..rasenye nk stick kt yg ni jela kot sbb putih tu nmpk bersih jek.. n kali ni nmpk girlish gile..aku suke~:wink:

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    elle : oit2.. marah org ape… I tuka2 sbb system tuh i rasa tak best… kalo kene attack abes ar effect semua site i… hah… i dah lama suh u bukak blogspot kan? degil… cuti ni mesti bukak… tak kiree!!

    nash : alor.. sian plak.. wordpress takde yg pree ke? aku cuba lar tolong ko nnt.. i`ll try…

    diane : blog ni lebih kurang la ngan lelain… kite tak kene try satu persatu… then baru kite dpt yg serasi… mcm tuh jugak bercinta kan.. kalo dpt yg satu tuh sampai kawin, sampai mati… mcm takde pengalaman lain.. tak besh… :D

    [Reply]

  4. elle says

    ah… sukati ar…! nak ada ke.. tanak ader ke… tanak tak ada ker…. nak tanak ader ker… hahahhaha:guling:

    [Reply]

  5. says

    “kalo dpt yg satu tuh sampai kawin, sampai mati… mcm takde pengalaman lain.. tak besh… :D

    tp aku suke klo stick kt sorg je..xde penat2 aku nk pikir nk carik org lain.xde la rase rugi sgt penat2 aku sayang die..sbb aku klo sayang mmg sayang btol,jg aku xnk sesiakn n bazirkn kasih sayang aku utk bende yg xpasti :cool:

    [ape aku merapik nih?]:guling:

    [Reply]

  6. Mr Kay Em Why says

    sugarpinky : kenape kah?

    nash : abes tuh ko nak byr? aku nak tolong… kalo ko taknak tak pe… :neutral:

    diane : mmg btol lar ape yg ko tules tuh… tp kite takde pengalaman2 lain… lain org lain ragam… mmg lar semua org kalo bleh nak stik kat sorg je… tp biasanya kita takkan yg terbaik terus…

    chika : itu maybe chika yg tules… kay tules benda sensasi? tidak lar kot… ayat ampeh je semua yg ade.. ekeke :D

    [Reply]

  7. Mr Kay Em Why says

    misskay : baru teringat ke dik? ekeke.. sblm pakai layout tuh, ade pakai background bamboo.. igt?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge