Selamat Hari Guru…

Aku tgk org semua dok buat entry baru… walaupun entry aku yg lepas baru beberape jam, tp tangan aku gatal gak nak buat yg baru… entry special lagik utk bulan nieyh… Special sgt2 kali ni…

Aku nak ucap Selamat Hari Guru pada semua guru yg pernah mengajar aku sejak aku kecik lagi… Terima Kasih cikgu, tanpa cikgu, mungkin takde Mohd Khairul kat MMU Melaka ni… Tanpa cikgu jugak, mungkin Mr Kay tak pandai menulis, membaca apetah lagi menaip… Terima Kasih byk2 cikgu…

Senarai cikgu yg pernah ajar aku… yg aku masih igt namanya :-

Sekolah Kebangsaan Temenggong Abdul Rahman, Segamat :
Cikgu Datin Hajah Habibah ( ajar aku dari darjah 1 sampai darjah 6)
Cikgu Abdul Razak
Arwah Cikgu Ramlah
Cikgu Johari
Cikgu Johannis
Cikgu Arba`iah
Cikgu Ang Kim Ho
Cikgu Goh Tiang Siak

Sekolah Tinggi Segamat (form 1 – awal form 4) :
Cikgu Hanifah (dah mcm mak angkat)
Cikgu Johari
Cikgu Asmah
Cikgu Sharifah Rodziah (tanpa cikgu mungkin sy bodoh bahasa inggeris)
Cikgu Arbaie
Cikgu Shaari
Cikgu Zali
Cikgu Zana
Cikgu Muzafar
Mendiang Cikgu Tey
Cikgu Chee (Chinese, tak igt nama penuh)
Cikgu Normah

Sekolah Menengah Teknik Kluang (beberapa bulan je) :
Cikgu Azah
Ayahanda Warden Arbaie (apsal boleh sama ngan nama cikgu STS ni?)
Ayahanda Warden Safuan
*ampon… aku tak brape igt dah nama2 cikgu kat skola ni… sbb aku tak minat blaja kat skola ni and nama2 cikgu pon byk nama gelaran yg student bg…

Sekolah Menengah Teknik Segamat :
Cikgu Azlan
Teacher Shahida
Cikgu Manap
Cikgu Laila (Kimia)
Cikgu Hayati (si suara nyaring… suara die boleh dgr sampai 3 blok time ngajo)
Cikgu Roslan (Cikgu sejarah yg kepala gila2 Remaja)
Cikgu Faridah
Cikgu Laila (Matematik Moden)

Diploma MMU (walaupun dierang dipanggil “Lecturer”, tiap2 taun aku wish Selamat Hari Guru kat dierang) :
Miss Shyamala
Mr Sheeril Azri
Mr Afizan
Mr Suhaimi
Mr Arif
Miss Yuzi (Rindu plak kat lecturer muda ni :p )
Madam Hazlaili
Madam Mardhiyah
Ustaz Dziauddin
Miss Siti Aisyah
Mr NoorHisham
Miss Chandrika
Miss Julie

Aku nak ucapkan Selamat Hari Guru jugak pada bakal cikgu yg masih blaja kat UPSI dan Maktab2 Perguruan (specially Chekgu Ayg & Chekgu Seri… Walaupun lagik 3 tahun baru Chekgu Ayg kuar dari UPSI dan mengajar… Teringin nak tgk Chekgu Ayg mengajar… ekekeke…

Lagi satu, biasa tiap2 taun Sambutan Hari Guru, aku ske dgr lagu rasmi hari guru… dah lama tak dgr… skali ternampak ade lirik kat blog chii… aku rembat heh chii? :p

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetapkan kami tunaikan

Nota utk Chekgu Ayg : Teringin nak dgr Chekgu Ayg nyanyi lagu rasmi Hari Guru… :D

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    pepagi aku da dpt msg slamat hari guru. ye ker? aku masih di hari ibu. haha.

    otak ko brapa gig. aku pun dah lupa cikgu2 aku. sikit2 je ingat

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    Chii : thanks… sgt best :)

    nash : aku igt nama2 cikgu tuh sbb cikgu2 tuh byk jasa kat aku dan ade gak aku igt sbb tragedi2 yg menimpa… (aku paling syg cikgu datin hjh habibah [sek ren] ngan cikgu hanifah [sek men]… 2-2 tuh mcm mak angkat aku kat skola)

    *ayg aku tak montel… die sgt kurush… aku rasa die lagi kurush dari totin… nnt aku letak pic die…

    diane : majoring in Mathematic (aku ni yg bengong math)… a`ah kat UPSI…

    esis : ye lar hari guru… masih hari ibu? ko patut masuk blog kuden.. nak tau ko kat negara mana plak.. ekekeke.. http://hokkuden.blogspot.com/
    *aku blom anto otak aku kat speciallist agik utk check baper gig… eekeke.. maybe totin ngan chee boleh tolong kot checkkan utk aku.. :p

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    nash : ko sgt ampeh lar… aku mmg ske yg chubby… tp dah dpt yg kurush… ape boleh buat… bersyukur je lar…

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    diane : die mmg ngok ngek…

    Op : aku tak mampu nak balas jasa dierang yg didik aku sampai tahap skarang… aku igt aku bakal kene hentam sbb byk lagi nama cikgu yg aku tak igt… uper nye ni pon dah byk ke?

    nash : hah? apakah yg ko merepek ini? adoih…

    [Reply]

  5. Mr Kay Em Why says

    cikscarlet : :D tuh tak igt 100% yg penah ajar… ni igt mana yg ade sejarah je… tak kire sejarah baik ataupun tidak… tp kay dulu mmg rapat ngan cikgu2…

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge