Perbezaan TNB dgn LILIN?? (Edisi kene paksa update)

Citer ni aku dpt kat forwarding e-mail… maybe ade yg penah dpt… aku rasa lama punye ni…

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri
memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, “ayang, period i dah
lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check
kat doktor.”

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak
memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya
benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.

Pegawai TNB tu pun berkata “ini rumah En. Mahpus ker?” “iya, saya ni
isterinya. ada apa encik”

Pegawai TNB tu pun berkata, “Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.”

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB
tu.

“APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???” Pegawai
TNB tu pun dengan selamb a menjawab “ala puan, ni kan zaman IT, semua tu
ada dalam komputer dan kita boleh check Online”

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
“APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu???”

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan “Relek puan, puan ni baru lewat
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan”

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari
situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata

“Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam
internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan
kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan
keadaan. “sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahpus naik
berang.

“APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh….”

Lalu pegawai TNB tu pun cakap “kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik
punya………..”

Si Mahpus mencelah “apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???”

Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN
AJERRRLAAAAAAAA….”

****************************************************************************

Announcement Together2 Kroni Grand Version

Penyimpan mohor besar Kroni Blogger telah menetapkan tarikh dan tempat bg Together2 Kroni Grand Version… flow acara akan diberitahu kelak. Berikut adalah tarikh dan tempat Together2 Kroni Grand Version :-

Tarikh : 8 Julai 2006
Tempat : Melaka Bandaraya Bersejarah

Harap maklum. Sekian Terima Kasih. :)

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    yes~org fes…:cool:

    seb baek ade updet psl gathe2 ni..oke,aku ikot keputusan majoriti…
    siyan gk kt nash,totin ngn syap nk trn jejauh dr bp ke kl..
    mlk pn mlk la..tgh2.br fair n square :grin:

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    diane : yosh… aku dah ckp aku update, sure arr aku update… aku pon bukan nak sgt buat kat melaka… tp dierang yg mintak… ikutkan aku lagi ske kalo buat kat kl… sbb penat terperap kat melaka ni… lagi pon nak lari sbnrnye dari jd organizer… nasib baik ade org nak tulun aku…

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    nash : ampeh… dah aku setuju tuh, maknanye aku nak buat arr… chii pon nak tolong… kire ok lar tuh…

    diane : btol tuh… aku pon sedih :(

    chika : tak senonoh? :p entry2 nash yg mcm ni lagi tak senonoh :p

    nash : btol2… diekan miss porno :p

    [Reply]

  4. says

    muahahahahahahahahahahahahahahahaha…
    kah kah kah kah kah kah kah kah kah…
    kekekekekekekekekekekekekekekek…
    (style gelak x hengat dunia.. )

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge