Kisah Babun Itu…

Babun

2-3 hari lepas aku start guna status kat atas tuh… aku tak tuju kat sesape sbnrnye… aku just tertekan dan aku tak tau ape punca nya… aku just sesaja tulis status tu dan secara terangnya, status tuh takde menunjukkan ianya ditujukan kepada sesiapa… cuma ada beberapa org yg tegur dan tanye, aku tgh marah siapa… Tidak, tidak! aku tak marah sesape pon! Serius!!~~

Babun 2

Semalam aku tuka pakai status ni plak… aku tulis status ni sbb tension ngan paper aku… dan lagi sekali, ianya tak ditujukan kepada sesiapa… mcm status yg 1st, ade beberapa org yg dtg kat aku dan tanye, “Siapa babun tuh?”… kali ni yg dtg tanye lebih ramai dari ari tuh… dan aku rasa2 dan nampak, ade beberapa org terasa dgn status aku… kenape? korang ade buat salah? org ckp, sape makan cili, dia yg rasa pedas… aku tak tuju status ni kat sesape pon… nape mesti ade yg terasa? pelik, sgt2 pelik… Aku ulang, kedua-dua status itu tidak ditujukan kepada sesiapa!~

Dan seteleh beberapa jam aku pakai status ni, muncul lar beberapa “ekor babun” yg tunjukkan perangai cipan masing2 seperti inginkan status tersebut ditujukan kepada mereka… huh?! Apa neraka yg berlaku ni?? Nak ke korang2 yg tunjuk perangai ni digelar BABUN KURAP? kalo nak, aku boleh bg… FREE OF CHARGE! takde cukai perkhidmatan mahupun cukai kerajaan!

Nota buku lima : Aku tak pernah nak perli sesape kat blog ni sejak beberapa bulan lepas… apa yg aku tulis kat entry, sidebar mahupun msjbox adalah gurauan semata2 dan aku tak tuju pada sesiapa… kalo ade visitor yg perli manusia lain kat msjbox, aku tak masuk campur!~

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. elle says

    ala kay.. chill la… standard la tuh, kan? no hal nyer sumer tu berlaku… like u said, yeah, sapa mkn cili, terasa pedasnya… takde sedap pun cili ni.. pedas jerk lebih… muahhaha… huh, study weih.. huhuuh

    [Reply]

  2. elle says

    owh btw… did u really get at least 2nd class upper in ur dip? congrate :wink: may the other wishs in ur wish list come true… :mrgreen:

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    elle : tp ade org ckp cili sedap woo… i sendiri ske makan cili… tp bukan cili yg i dok cerita kat entry tuh lar… thanks a lot my fren ;)

    diane : haa… bagus2 :p

    [Reply]

  4. says

    lahh…
    apehal plak ko ne nash..
    nnt ade plak ko ngan kay yg bermasam2 muka..
    x besh la camni..
    anywy, aku x mkn cili..
    sbb aku x suke mknn pedas2..
    hik hik hik..
    kay, jgn mara2 yerk..
    eppi2 slalu..!! :)

    [Reply]

  5. Mr Kay Em Why says

    nash : kat entry aku tuh ade ke aku ckp yg tanye tuh terasa? ades… biasa yg terasa ni takkan tanye… die akan attack balik sama ada kat status, blog atau ape saja medium yg dierang ade…
    *ko makan cili ke?

    syap : haha… aku tak kesah sgt takat nash… dah biasa ape die ckp… aku tak marah.. cuma bengang dan geram… ye la, aku ni kan manusia yg dibenci… aku lar org yg paling byk buat salah… org yg terasa ngan status aku tuh rasa die tuh mulia mcm malaikat… :D

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge