Domam… adeh…


Jumlah yg berjaya buat aku demam…

Aku balik ke Melaka awal ari smlm sbb nak settelkan hal fees kat MMU nieyh… Selasa kire awal lar sbb aku nyer kelas tinggal ari Khamis ngan Jumaat je… aku pening tgk jumlah yg ade kat Student Financial Kiosk tuh… Satu jumlah yg agak besar dan berjaya buat aku demam… ekekeke.. ampeh…

Aku tak jangka akan berdepan ngan masalah mcm ni… aku pernah kene masalah macam ni skali dulu masa 1st sem Diploma… tp masa tuh aku di Unbar atas alasan aku tgh tunggu kelulusan dari PTPTN… kali ni aku igt boleh arr guna alasan tuh… sbb mmg aku tgh tunggu kelulusan dari Yayasan Telekom Malaysia utk Degree aku… skali masa tengah beratur tuh aku terdengar akak finance tuh ckp kat sorg student… “skarang ni, kalo dah dpt loan dari PTPTN ke, YTM ke, tp kalo ade tunggakkan, kite tetap bar student tuh”… ades.. kejam… dulu tak kene bar… sbb tunggu PTPTN masukkan duit… skang ni kalo PTPTN blom masukkan duit, kene dulukan duit sendiri… aih…

Aku balik pon smlm dlm keadaan lemah… asyik bersin… pastuh kene beratur sejam lebih plak tuh… adoih… dan tak dpt unbar ID aku dari EXAM selagi aku tak byr sekurang2nya 50% dari fees aku tuh… dan segala2nya buat badan aku semakin lemah… akhirnya aku terbaring atas katil sehingga tgh hari tadi… demam aku baru berkurang sikit skang ni…

Thanks pada semua yg anta sms and shout kat MsjBox dan berharap aku sembuh segera… Thanks pada Miss Kay yg anta sms suh makan ubat dan rehat byk2… macam mana tau orang demam yerk? dari blog ni heh? thanks jugak pada Diane, Nanie, Ell, Mak ngan abah… Thanks all…

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    huhu.. sian nye demam… :???: takpe2.. dh nk semboh kan? eheh.. byk gile awk berhutang dgn mmu yg ampes nie.. hak3.. takpe2.. wat byk bersabar eh :grin:

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    domam ni takmo blah.. terpaksa arr buat mcm2 cara utk nampak mcm dah nak sembuh… ekeke.. utang tuh biasa arr.. kata MMU… ni tgh bersabar lar ni…

    [Reply]

  3. says

    pelik ah… slalu kalau ytm die tak bar. die mmg takkan bar. tak tau ar melaka cane. cyber die mmg tak bar ytm loan/scholarship holders. ahaha sme dok paste print screen financial kiosk. org nye RM3000++ gak.. tp tak kene bar sbb ytm. die ckp mmg takkan bar. :mrgreen:

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    diane : yer.. ai makan ubat lar ni.. tak lupe nyer.. bile dah sakit takkan lupe makan ubat.. ekekeke

    nanie : tak tau lar… dah dgr akak tuh ckp mcm tuh.. tak tau arr mcm mana… dulu tak kene bar pon.. :(

    [Reply]

  5. elle says

    alah kecoh! baru 3 ribu hutang dah nk barr2… bengong ar mmu nie… BAKAR!!!:twisted::twisted::twisted:

    [Reply]

  6. Hetfield says

    Standard la tu MMU … aku paling tak suka Finance Dept la .. dah bayar pun still bar lagik … demit betul la

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge