Abes exam, kite ENJOY!!~~

Semua yg ade utk sesi petang
Bergambar ketika matahari terbenam

Ari sabtu ari tuh, aku last xm… paper sblh pagi… lega sket bile dah abes xm ni… tak serabut2 dah kepala… yg serabut nak tunggu result… okeh, petang sabtu tu, seperti yg dirancang, aku, bebudak umah aku, suri & wana bersiap2 dan bertolak ke Pengkalan Balak… Pengkalan Balak dipilih sebagai tempat berenjoy dan berbbq

Kiterang sampai sana masa dah dkt2 matahari terbenam… ape lagi, ken, que, wana ngan tajul capai kamera masing2 dan kiterang jalankan aktiviti pertama iaitu sesi fotografi… sgt seronok… lega & tenang dpt dok tepi pantai dgn view yg cantek dan merasa angin pantai… semua serabut pasal exam ilang dibawak angin… sesi fotografi kiterang buat secara gila2 (bukan GILA tau!!)… ape yg rasa best, semua jadi bahan utk disnap oleh photographer2 yg ade… Ken, Que ngan Wana pakai Digital Cam sementara Tajul plak record video ngan video cam… sonok dpt snap gambo matahari terbenam….

Ken tgh shoot gambo matahari terbenam
Gaya seorang photographer separuh professional

Lepas dah puas snap gambar, kiterang pon kuarkan barang2 makanan… kebetulan tmpt yg kiterang tuju, kawasan tuh kawasan persendirian… so tuan tanah tuh dah siap kerusi meja utk tempat lepak2 dan makan kat tepi pantai dan ade set tempat bakar BBQ… kiterang deal ngan tuan tanah tuh, die caj sekepala RM2 utk pakai tempat tuh skali dgn lampu… not bad arr…

Masa Tajul, Que ngan Ken sibuk membakar, wana plak bg idea buat unggun api… tuh dia… dah gelap baru sibuk nak pi carik kayu nak buat unggun api… wana lar paling bersemangat… aku, munir ngan suri tolong gak lar carik kayu and startkan api… tak lama pastu ujan plak… ujan ni plak ujan kejap2… aku panggil ujan memain… sbb die turun tak brape nak lebat pastu kejap je turun then berenti… pastu ujan balik… tp ujan tak mematahkan semangat kiterang… wana siap tolong payungkan Tajul yg tgh membakar ayam dan sosej…

Matahari terbenam
Matahari terbenam

Pastu Tajul dpt call dari Zul Kakai… die ngan awek die ptt nye join kiterang skali… tp dierang balik KL then ptg tuh dierang bertolak dari KL terus arr ke Pengkalan Balak… tp mamat ni tak tau jalan nak masuk ke Pengkalan Balak… Tajul ngan munir pi fetch dierang kat Masjid Tanah… kiterang yg tunggu ni punye lar dah lapar… ramai tak makan satu hari tuh… nampak ayam ngan makanan lain semua mcm memanggil2… kiterang sabar menunggu.. mmg btol, penantian itu satu penyeksaan… akhirnya penantian kiterang berakhir gak…

Dierang sampai je, kiterang tros hidang2 makanan dan makan dgn penuh selera… menu malam tuh selain Ayam BBQ & sosej, ada Bihun Singapore, fruit salad dan air sirap limau… urmm… nyum… penuh selera kiterang makan… dah makan2, tuh terasa kiterang kenyang tahap max… tp tgk makanan byk lagi… puas ati betul makanan kali ni… resipi merinade kali ni mmg ngam ho!

Osmetku
Osmet2 ku.. dari kiri – Ken, Tajul, Que, aku & Munir

Tp dlm sonok2 dan percubaan utk melegakan perut masing2, satu kejadian yg tak diduga berlaku… masa tuh aku tgh duduk kat meja makan yg ade kat tepi pantai… masa tuh yg duduk sebaris ngan aku, si munir ngan wana… tgh aku leka tgk tempat lain, tetiba kerusi yg sebelah sana dikosongkan dan kaki meja sblh aku terbenam dlm pasir dan akhirnya, meja tuh terbalik… aku mmg tak sedar masa benda tuh tgh berlaku sbb semua berlaku dgn pantas… ape yg aku igt, si wana ngan munir menjerit… dierang kuatkan kaki dierang & tahan meja dari terbalik sepenuhnye… aku plak masa tuh tangan dah tegak atas pasir pantai tuh… badan aku rasa sakit & basah sbb fruit salad satu periuk jatuh atas badan aku… masa tuh yg lain2 tercengang tengok ape yg jadi… masing2 mcm blur… aku jerit mintak tolong org angkat aku supaya aku dpt diri dgn betul dan betulkan posisi meja… tp si Zul Kakai boleh dtg sblh aku pastuh dok renung fruit salad yg tumpah tu… pastuh die tgk makanan lain yg jatuh atas pasir tuh… aku jerit kuat2 baru die pasan yg aku mintak tolong… ampeh tol mamat ni…

Keadaan meja beberapa jam sblm terbalik
Keadaan meja beberapa jam sblm terbalik

Kejadian tuh tak patahkan semangat kiterang utk teruskan bersuka ria… malah benda tuh jadi bahan gelak mereka yg bukan mangsa… ampesh… si wana plak dah macam org trauma… tamo dok kat meja tuh lagi dah… lepas dah betul2kan posisi meja tuh, kiterang kutip makanan yg jatuh then buang dlm plastik sampah… kiterang asing makanan yg terselamat… pastu ade yg sambung makan and ade yg main tepi pantai…

Dalam kol 12 kiterang kemas2 barang semua utk balik… BBQ kali ni jauh dari biasa… tp puas sesangat… kiterang sempat lar snap 3-4 keping gambo lagi sblm balik… Alhamdulillah, naik je keta, ujan mula turun balik… tak lama pastuh makin lebat… ngam2 je timing kiterang masa tuh… hehehe…

Semua yg ade utk sesi petang
Berposing sblm balik…

Aku
Aku lar jua…

Nota perut : Byk lagi gambo yg best2 utk diedit… maybe aku bukak fotopages utk upload gambo2 tuh… tp bukan dlm masa terdekat lar…
Nota tekak : Resipi merinade kali ni mmg kaw2 punye… amat sedap dan puas ati… nak resipi nye? boleh amik kat blog Tajul
Nota Kaki : Esok (isnin) aku ngan bebudak kelas aku nak konvoi ke Sagil (aka Air Terjun Gunung Ledang)… ekeke… bebetol nyer enjoy kali ni… :p

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    ahahaha:guling: ko citerkn jugak kisah ko jatuh tuh..igtkn ko xmo cite.klo x cite,mmg aku pastekn ym tuh kt blog aku :guling:

    wei..nnt gathe2 wt bbq mcm ni best gk..resipi bes dh ade..ape lg :razz:

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    diane : adakah ko sanggup buat begitu kepada ku? :p pasal gathe2 tuh, aku tak sure boleh buat mcm ni ke tak… leceh sket nak buat mcm ni… tgk la nnt mcm mana…

    syap : hahaha… tgk lar nnt mcm mana yerk ;)

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    aku dah agak dah… sbb tuh aku tak masukkan gambo wana tgh posing mcm2 style… kalo tak mesti air liur ko meleleh sampai rosak keyboard… hahaha… :guling: awek2 tuh semua milik org yerk… harap maklum :p

    [Reply]

  4. says

    takper. lg bagus ko tak tempek.. kalau tak, stiap satu awek aku tu aku tenung sampai tembus… *mata aku ni cam supermen.. leh tembus2 :guling:

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge