Blogger Picisan ke Blogger Jalanan?

Kay Em Why

Pakai layout baru ni, rasa semangat plak nak buat entry… ekeke.. ekceli entry ni dah lama giler aku nak buat… tp dok bertangguh… diane beria-ia suh aku buat entry ni cepat.. okeh.. aku buat ni diane… tp sblm tuh kan… aku rasa pakai layout ni, buat aku rasa mcm blogger jalanan plak arr… tak mcm blogger picisan lagik… ekeke…

Sejak beberape bulan lepas, sape je yg add aku kat YM mesti tanye aku beberape soklan wajib… Soklan 1st yg biasa kuar, nama betul ko ape? Ape maksud Kay Em Why tu? Kalo yg baru kenal aku, i mean yg bukan kenal dari blog, akan tanye “U ni malay ke chinese?”… tuh lar soklan2 pames yg slalu aku dpt… so aku dah naik penat nak terangkan kat sorg2 maksud Kay Em Why tuh… meh lar aku bercerita… ekeke…

Ok, nama betul aku Mohd Khairul Bin Mohamad Yusof… Nama Kay tercipta masa aku form 5… tuh pon kawan aku yg bg… alasan die, kalo nak panggil khairul mcm panjang sgt… pastuh nak panggil “rol”, nnt ramai plak yg pandang… kengkawan aku ramai nama kamarul, zarul and byk rol lagik lar kan, kawan aku ni decide panggil aku Kay je… Nama tuh kekal lar sampai skang… aku bawak ke MMU…

Sampai kat MMU, aku tengok ramai yg pakai nick ala2 jepun aka nama2 watak anime… aku nye nick pendek beno plak rasa… takat “kay” aje… then aku try arr carik utk panjangkan die… carik punye carik, aku teringat lar… masa skola dulu aku penah jadik Reporter utk satu akhbar bulanan… kire monthly lar… nama paper tuh “EsTiEs” nama tuh amik dari nama skola aku.. STS (Sekolah Tinggi Segamat)… so, aku pon amik lar urup2 awal pada nama aku tuh.. Khairul Mohamad Yusof menjadi K M Y dan kemudiannye dipanjangkan menjadi Kay Em Why… itu lar asal usul nyer nama aku… so, lepas ni jgn tanye lagik ek.. tolong arr.. ekekek…

What Everr~~

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr Kay Em Why says

    masa form 5 sorg je lar yg panggil kay lar.. tuh pon lelaki… dah masuk mmu baru ramai panggil kay… betol arr…

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    ade lar diane.. :p ekekeke.. weh.. aku dpt detect ko bg link aiman tak kesah spesel utk ko tuh kat blog lain heh? ekekeke… sape tuh?

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    haaa? Dato’ arr baru sdp sket… ekeke… hentam jerk lar nash.. mana tau leh jadik doa ke kan? ekeke… dpt gak aku merasa… ehehehe.. :p

    [Reply]

  4. Mr Kay Em Why says

    tak, aku takkan lupekan ko diane… ekeke.. bm? ape tuh? bahasa melayu? buku melayu? berita mandarin? apakah? ekekeke… :p

    [Reply]

  5. hetfield says

    memang la .. RSS aku kosong je .. so aku tau la ko tak update lg .. time ko update je la aku masuk ekekeke :lol:

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge