Serabut yg tiada sabut…

Bangun tidur aku terima sms,

bertanya kabar,

tp aku tak punya kredit,

utk membalas sms itu,

yg aku pasti,

aku masih boleh berdiri,

aku masih boleh berjalan dgn kaki,

tp incik gastrik masih menjadi tetamu sejati,

paru2 rasa terhipit,

arrghh!! sukarnya nak bernafas!!

mungkin nikotin sudah menebal…

Perhatian!!! Diatas ni bukan sajak yerk!! ni ayat2 parpu aku bile baru bangun tido ketika incik gastrik masih lagi menjadi tamu perot sejak semalam dan dada yg rasa terhimpit menyebabkan kesukaran bernafas…

Gitu ler citer nyer bile aku baru bangun tido tadi… tak tau dah nak ckp mcm mana… sakit mcm mana pon, aku kuatkan semangat mandi dan gi kelas…

Waktu aku lunch tadi, ade sorg awek call… nombor tgk dari Perak… skali awek TMNet daaa… Dem! mintak hutang… hehe… aku agak pening bile die sebut baki tertunggak bil Streamyx aku yg lama tuh RM700++… huh?? sejak bile plak angka2 tuh berubah?? setau aku kali terakhir bil yg aku dpt sblm akaun streamyx tuh ngan line tepon umah sewa lama aku, aku terminatedkan, jumlah die cuma RM300++… ape dah jadi ni?? aku tanye arr awek tuh, nape boleh jadi mcm tu? die ckp akaun streamyx aku blom terminated… just kene suspend… WTF??!! dem!! aku try igt balik bile aku gi terminated akaun tuh skali ngan line fon tuh… last2 baru aku igt… masa aku nak terminated semua tuh, aku dilayan oleh TRAINEE kat TM Point tuh… byk lagi yg die tak tau… die cuba tanye bos die berkenaan dgn akaun aku… bos nyer mcm nak taknak layan aku dan seolah2 halau aku balik! Arrghhh!! :tension: Dan semua urusan terminated ayah aku yg uruskan… semuanya sebab ayah aku bekas pekerja telekom… so, dlm tuh ramai kawan2 die… dem! layanan lain giler!! tp aku tak ikut skali masa tuh… mungkin masa tuh ayah aku just terminatedkan line tepon… tp tak terminatedkan akaun streamyx… skang sesia sedekah kat TM RM400++… dah lar kat MMU ni pon aku dok tabur duit kat dierang sejak 3 taun lepas… tp semua service TM dari dulu sampai skarang, terus terang aku ckp SUXX!!

Arghh!! lepas aku dpt berita tuh, kepala aku jadi pening lalat… dada aku bertambah sesak… dtg dah athma aku… demit! tp aku gi gak kelas… cuba lupakan semua tuh sekejap… tp aku dah pk beberapa langkah supaya aku dpt byr hutang2 pada GERGASI tuh secepat mungkin… antara langkah2 yg aku dah terpk ialah :-

i) Stop smoking! – Ni satu umah dah pakat smlm, nak try berenti isap rokok secara berjemaah… dpt jimat duit, paru2 pon sehat… so insyaAllah dpt buat kot…
ii) Kontrol perbelanjaan – duit aku pon biasa dispent utk makan je biasa… sbb mmg cukup2 je biasa… so, aku terpaksa ikat perot dan kurangkan makan… tak kesah walaupun incik gastrik terus menjadi tetamu setia…
iii) Lupakan segala hajat utk berjalan2 tak tentu arah, beli benda yg bukan keperluan utk beberapa bulan!

P/s : ni akaun streamyx & line tepon aku kat umah sewa yg lama… arrrghhh!! :tension:

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr Kay Em Why says

    haha.. mmg lebih kurang je kualiti service 2-2 ni… sakit ati die sama jerk… cuma aku pk nak blaja je kat sini… kalo tak mmg tk wujud dah aku kat sini :p

    erk.. aku insap… aku insap.. :(

    [Reply]

  2. says

    Gestrik, bole buat paru-paru sesak? errr.. kaitan baru ni.. kene diagnose dengan segera nii.. hehek..

    merokok bukan saja bole menyebabkan sakit peparu.. merokok punca 1001 penyakit..

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    paru2 aku slalu rasa sesak masa baru bangun tido… mungkin bukan sbb gastrik… tp ade beberape org doktor pnh btau yg gastrik bleh buat paru2 rasa sesak… aku pon tak pasti… bukan bidang aku.. :p itu bidang kamuk…

    [Reply]

  4. says

    relapsing (going back to previous bad habits/addiction) happens all the time. mostly to addicting stuff e.g. drugs & alcohol

    tapi tak tau plak smokers pon boleh relapse… sgt pelik…. well.. things ppl do to hurt themselves. dunia ni sgt ironi. take care urself bro. perjalanan dlm dunia ni masih jauh lg.

    [Reply]

  5. elle says

    ah.. apa agik? rokok arr agik!! muahahaha

    weih… kutuk2 TM, dah la anak bekas pekerja telekom… anak wat hal plak… hoi… jaga2 la hoi… MMU!! berusahalah!! muahahhahaa

    [Reply]

  6. Mr Kay Em Why says

    erk? elle?? anda tidak seperti elle… siapkah anda??? huhuhu..

    Diane : aku dah hampir 72 jam tanpa nikotin ni… yay!! :p

    [Reply]

  7. hetfield says

    hahah Kay dah 3 hari tanpa rokok still leh wat cam takde pa per jer, respek beb..huhuhu

    Tmnet..susah la nak ckp..connection tu kekadang wat gile la gak tp kalo cam customer service tu tak tau la sbb aku tak penah jumpe/kontek diorang huhu…tp kalo dah jadi macam kes ko ni senang2 ko gi jumpe CEO dia terus! abis cerita hehe..RM400 tu bukan sikit..boleh beli rokok Next stok setahun tu ehhe :)

    [Reply]

  8. Mr Kay Em Why says

    tenkiuk… tenkiuk… (kembang kuncup idung)

    CEO? wah.. tak mampu aku jumpe die… ayah aku dah uruskan semua… org yg uruskan masa pemotongan tuh, dah pon berenti keje… aih.. nak aje aku luku2 pala die… die buat silap, aku yg kene tanggung… tp kang ckp budak2 zaman skang kuang ajo…

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge