Main tampal2…

Hari ni, lepas solat Jumaat, aku balik Segamat… so, bg mengelakkan blog aku tak berupdate hampir atau lebih seminggu, aku pon igt nak update ari ni… aku carik2 bahan utk letak kat sini… ade lar jumpe beberapa… so, aku nak main tampal2 jerk.. hehehe…

Statistik Graduan Menganggur di Malaysia

Statistik Some one dlm list YM aku yg forwardkan pic keratan akhbar ni… aku tak igt sape… tp kalo tgk kat statistik ni, aku akan ckp “Alhamdulillah, I`m proud to be MMUian… mintak2 aku pon senang dpt keje nnt…” :-D

Kepada beberapa org yg penah tanye aku kenape aku tak amik degree kat tmpt lain mcm IPTA ke, ini lah jawapan aku… dah ade bukti pon ni hah… Dan mmg impian aku sejak sekolah utk belajar kat MMU ni… brape byk cabaran pon yg terpaksa tempuh, brape byk kerenah pon yg kene hadapi, insyaAllah, aku akan abiskan at least degree aku kat sini… :-)

Ke”cerdik”kan budak2 zaman skarang…
Budak tadika yg 'cerdik'
Pic ni pon dpt dari forwarding Msg YM… reaksi aku bile tgk pic ni, aku tergelak… pastuh aku terdiam, and then aku gelengkan kepala… mcm mana boleh jadik mcm ni? aku pelik… perkataan yg f**k tu pon aku kenal masa dah masuk skola menengah… giler advance budak2 skang… Siapa yg bersalah? aaa… aku tamo start tunding jari… cuma nak ajak berfikir… cuba kita renung2kan… Dimana silapnya sampai budak2 zaman skang advance mcm ni… adakah ini petanda baik? atau petanda buruk?

Lawak…

Haa.. kali ni bukan pic yg aku nak tampal… tp something funny yg aku dpt kat bulletin board Friendster… cuba korang layan… agak seronok & mengingatkan zaman sekolah (bg budak sains kalo tak silap aku…)

Cinta budak skolah yg science stream!! + matriks hayat& fizik

Mu : Kasihku, ketumpatan cintaku padamu ialah
jisim hatiku di bahagi isipadu jantungku. Masihkah
kau tidak membuat sebarang hipotesis?

Aku : Aku tidak percaya kepadamu kerana kau
ada kekasih baru untuk menjalankan tindak balas
penggantian ke atas diriku.

Mu : Kau jangan salah ertikan kecerunan garis
lurus hatiku ini, kerana aku dan dia masih lagi
unsur dan bukannya sebatian.

Aku : Tapi, aku berasa seperti kasihmu berkadar
songsang dengan kesetiaan yg kuberikan.

Mu : Tapi, cintaku padamu adalah pemalar!

Aku : Aku masih belum mengerti lagi kerana
penyelesaian yang kau berikan masih lagi belum
sahih.

Mu : Tapi, aku mengamalkan hukum newton
ketiga di mana tindak balas cintaku bersamaan
dengan cinta yg kau berikan.

Aku : Kau jangan bohong! Aku telah mengetahui
bahawa kau adalah ‘random’ yg mempunyai janji-
janji manis yg bergerak secara rawak.

Mu : Itu adalah fitnah yg telah tersebar melaui
proses pencaran dan perolakan.

Aku : Tetapi, mengapa kau membuat tempoh
perkahwinan kita mengalami rintangan?

Mu: Aku harus menggunakan perintang boleh laras
untuk mengurangkan rintangan itu.

Aku:Adakah kita akan berpadu secara kimia?

Mu: Itu masih belum diketahui, tetapi hasilnya
nanti dapat dilihat dengan menggunakan
mikroskop cahaya.

Aku: Aku khuatir kau akan bertemu dengan yg
lebih aktif dan bertindak balas dengannya.

Mu: Nampaknya, kita sedang bercinta tiga segi
dan haruslah menggunakan hukum-hukum
penyelesaian segi tiga untuk menyelesaikannya.

Aku: Tapi, aku telah memberi cintaku dalam
magnitud dan arahnya sekali. Masihkah kau tidak
percaye?

Mu: Ya, aku percaye. Tetapi aku mahu semua itu
dalam bentuk lazim.

Aku: Itu semua boleh diabaikan, yang aku mahu
ialah tempoh perkahwinan kita harus mengalami
pecutan yg seragam.

Mu: Kau harus bersabar, kerana sabar itu 0.5 dari
iman.

Aku: Tapi, imanku adalah infiniti!

Mu: Aku tidak fikir yang iman kau infiniti kerana
kau blum mendarabkannya dengan 6×10’23.

Aku: Kau membuat kemarahanku meluap-luap.
Nanti bila tekanan ku melebihi tekanan udara, kau
jugakk yg susah kerana aku akan mengalami
hemolisis.

Mu: Aku sekarang bukan aku yg dulu lagi, aku
telah mengalami plasmolisis.

Aku: Kau betul-tul menyakitkan hatiku ini. Ku
sangkakan kau intan, tetapi rupa-rupanya kau
grafit. Pergi kau dari sini!! Biarkan aku
sendirian… … ……

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. hetfield says

    omg, student MMU 100% gerenti dpt keje ke..waaa biar betul..tp kalo betul nasib baik aku masuk MMU hehhe :) ..

    Pandai eh bebudak zaman skrg…agak2 dia tau ke ape maksud fu*k tu huhuu

    [Reply]

  2. says

    terlebih pandai tu namanya… mak bapak la nak kena pantau anak2… zaman dah berubah, zaman IT, zaman hp.. skrg budak umur 8 tahun pon dah ada hp..

    aku pon masa form 5 baru ada.. itu pon duit kumpul.. parents yg spoil anak2.. rasanya budak tu tak bole nak disalahkan..

    [Reply]

  3. Mr Kay Em Why says

    UTP?? eh? a`ah lar.. nape die takde dlm list hah?? sabo2.. study elok2 je.. insyaAllah ade keje nnt..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge