Macam2 ada…

Air oh air…

Tengah hari tadi, aku nak buang air… aku masuk dlm bilik air umah sewa aku ni… aku pulas kepala paip, air tak kuar… aku try pulas sampai abis… tgk2 sket jerk kuar… lalu terjadi lar satu perbualan tak lansung dlm bilik air tuh…

“Weh air, apsal ko tak nak kuar ni?? hah??”
“Aku malu lar…”
“Huk eleh.. mende plak ko nak malu? kuar larr wei.. Ya Allah, seksa nyer..”
“Sukati aku arr nak kuar ke tak!! huh!”
“Pala otak ko, aku tampar ko kang…”
“tampar arr kalo bleh…”

Aku pon menampar2 air tuh.. tiba2 aku terasa ade satu suara bisik kat telinga aku… “Konfemmm.. incik ni gila..”

Lunch…

Ari ni aku gi lunch ngan bapark a.k.a TycoonCyber… kiterang cdg nak makan kat JJ… Skali JJ tutup daa… ari ni dierang kira stock… Aku pi cucuk duit kat ATM Kawanku yg ade dpn McD… tetiba aku terpk satu benda yg tah ape2 lepas aku terpandang Fast Food Restaurant yg ada kat situ… Ada McD, Nandos, Shakeys, KFC ngan Johnnys… Aku pun tanye kat bapark…

“Pak, ape ko buat kalo tetiba ko gi kat dpn Nandos, staff die ckp makan Zinger Burger didlm bang.. bile gi dpn Johnnys plak die ckp, makan pizza bang… pegi dpn McD plak die ckp, makan peri2 chicken bang… gi plak dpn shakeys, die ckp makan steamboat bang… gi kat KFC plak die ckp nak order Double Chese Burger bang?”
“Hahaha.. aku cakap kat dierang.. Gila unta… salah pasang signboard ke ape? April Fool bulan 4 lar.. sabar2 lar kalo nak kenekan org… hahaha”

Apa pula pendapat korang? ape yg korang akan ckp atau buat kalo berdepan ngan situasi mcm yg aku cakap tuh? huhu.. sila tinggalkan pendapat korang kat komen yerk.. :-D

Berita best…
Alhamdulillah, penantian aku dah pon berakhir… aku dah dpt jawapan dari admission… aku dpt masuk FIST amik BIT (Hons.) Majoring Security Technology… No ID baru aku plak agak best lar jugak… 1052400043, kalo nak compare ngan yg lama tuh.. jauh beza gile.. jauh pegi aku nyer ID yg lama tuh (1031192436)…

Teringat plak perbualan aku ngan kengkawan aku beberapa ketika dulu…

Maz : Ko mintak course ape?
aku : Security Technology…
Maz : Wah! Sorg lagi member kita nak jadik pak guard!

Satu lagi plak…

Din ardy : Ko mintak course ape kay?
aku : aaa…
Aslah : Sama mcm kita lar…
Din Ardy : Ooo…
Aslah : Welcome to da club, kay…
Din Ardy : Kelab pak guard ngan mak guard…
Aslah : Yang ade wawasan.. hehehe..
aku : :-p

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge