2005 Berlalu pergi, 2006 Menjelma… Semoga membawa harapan & sinar buat semua…

Lama giler tak update blog sampai org dok tegur aku apsal tak update… huhu.. bukan tak de bahan, tp mood tu tak de… kalo tak de mood, semua benda yg kite nak buat tak menjadi… kalo menjadi pon mcm tak sempurna…

Kalo korang perasan, dlm byk2 entry aku dalam blog yg baru ni, entry paling hangat adalah entry yg baru ni… fuh, mmg tak sangka topik tuh jadik topik hangat… mcm2 komen & pandangan yg boleh dibaca kat entry tuh… berjela2… memandangkan aku berhasrat untuk jadikan blog aku ni sebagai blog yg bebas bersuara, aku approve semua komen walaupon ade yg terguris atau ape2 lar melainkan yg masuk bab2 perkauman… Aku bukan tulis entry tuh sbb emo atau nak berat sebelah, tp aku just nak meluahkan ape yg ade dlm hati aku… Ade yg cakap entry tuh berbau SEKSIS… Ye ke? Kalo yer pon, biarlah… org tuh tak sedar plak entry dalam blog die pon berbau SEKSIS

Ok, tutup kisah tuh… kite bukak kisah yg berlaku dlm titian perjalanan hidup aku sepanjang hujung taun lepas… hehe (bulan lepas actually)… aku ngan munir dah pon ubah kedudukan perabot2 dalam bilik kami… fuh… 6 jam dok kemas… akhirnya dapat gak posisi2 yg best… haha.. segar sket kepala otak tgk keadaan bilik yg nampak lebih luas…

27 Dec 2005 ari tuh, bebudak ni dok ajak aku gi makan ikan bakar kat Serkam Pantai… aku sebagai penunjuk jalan… haha.. mmg besh.. kami pergi sebelas org dgn naik 3 bijik keta… Aku, Nuke, Zarul, Pak Lan Jr., Zaidi, FIBO, Afida, Ayuni, Ija, Fariha & Aini… Serius seronot giler.. :-D

Boyz at SERKAM PANTAI

Girlz at SERKAM PANTAI

All at SERKAM PANTAI

Kami anggap ni sebagai Re-Union kecil utk Diploma IT MMU batch 2003 sbb 10 org dari 11 org merupakan student & ex-student Dip IT 2003… Lepas makan ikan bakar, kami berkonvoi lagi menuju ke Pantai Klebang… Kami melepak2 sambil menghirup udara segar… tapi tak dpt lepak lama… ade 2,3 org yg ikut ade kelas kol 8 pagi esoknya tu…

Candid at Klebang

Malam New Year plak bebudak rumah aku + bebudak umah bapark buat BBQ… seawal 5.00 pagi kami dah melangkah ke Pasar Borong Malim… Slalu gak kami gi sana time2 ni.. tp slalu gi makan asam pedas lar bukan gi carik barang kat pasar tuh.. hehe… cuma pagi tuh lain sket misi kami… lepas carik2 barang yg diperlukan, kami gi melepak kat kedai makan yg biasa sambil membincangkan hal ekonomi dunia (huhuh… rasa mcm Pak Menteri pon ade)… Balik2 tuh, aku ngan munir terus pi TESCO utk carik barang yg still belum dibeli… Selesai upacara membeli belah, Ken memulakan acara MARINADE… pergh, resipi die mmg best… terbukti malam tuh… bahan2 tuh mmg meresap kedalam daging ayam tuh dan kesedapan yg amat sehingga menjilat tulang ayam.. hehe.. series tak tipu..

Saat2 akhir sebelum masuk tahun baru, Ken bg cadangan utk panjat Bukit Beruang dgn moto utk tgk bunga api dari Bandaraya Mall dgn lebih jelas… Pelbagai cabaran dilalui utk panjat Bukit Beruang… aku mmg letih yg amat sampai rasa kaki mcm nak cramp… mane tak nye, tetiba buat senaman mengejut panjat bukit tgh2 malam… hehe… tp penat tuh terbalas bile dpt tgk bunga api yg cantik & pemandangan sekitar Melaka yg betul2 hebat… Bunga Api bukan takat dari Bandaraya Mall je yg boleh nampak, dari Hang Tuah, Klebang (agaknye), Ayer Keroh, Alor Gajah (agak jugak)… tp yg betul2 hebat kat Bandaraya Mall sbb mmg Kerajaan Melaka yg punye.. sure lar gempak kan? :-D

Bunga Api dari Bandaraya Mall

Bunga Api dari Bandaraya Mall

Bergambar Kenangan Tahun Baru di puncak Bukit Beruang

P/s : Gambar2 lain aku akan upload nanti (insyaAllah)… Tp tak janji ;-)

What Everr!!

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr Kay Em Why says

    Hahaha.. giler lar.. panjang giler kali ni.. amik ko.. baper lama tak update.. skali update berjela… err.. byk plak pic aku kalik ni yerk.. :-D

    [Reply]

  2. Mr Kay Em Why says

    lar bro Op… kalo tak silap wordpress ni ade cookies… kalo cookies tuh tak ilang lagik, tak yah taip dah e-mail add… dah clear kan cookies lar tuh..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge