Aura Panggilan Pulau Dalam Bilik Kecik…

Nieyh ENTRY yg kedua utk blog baru… tapi kire entry yg 1st sbb entry yg memula tuh entry bagi kategori lirik.. Malam tadi lansung tak tido… dalam kol 2 pagi Nuke ajak aku gi lepak kat klebang… Besh gak arr.. dah lama tak lepak kat tepi pantai… angin kuat gile.. sampai aku diri atas batu kat tepi pantai tuh pon bleh jatuh sbb kene tiup angin… tak cukup lagik ke berat badan aku ni?? heheh.. tapi jatuh tu bebetol sakit… terhentak kat tangan dgn kaki sebelah kanan… sampai skang rasa lagik.. pedih woo…

Kiterang lepak kat tepi pantai klebang dalam 20 minit.. pastuh gerak gi pantai puteri… dulu nama pantai tu tanjung kling kemudian diubah kepada pantai kundur dan ditukarkan lagi kepada pantai puteri… lepak situ dalam 45minit… besh layan angin laut sambil menyulam angan2… hehe…

lepas puas lepak kat pantai puteri, kiterang round kat sekitar pantai puteri & klebang… pastuh terus menuju ke melaka raya… cadang nak cari tempat lepak sambil melayan teh… pusing punye pusing tarak lagi kedai yg bukak.. tros kiterang gi ke Hang Tuah pekena teh dkt Subaidah… layan lar sampai kol 4 pagi.. pastuh terus balik umah…

Sampai umah aku tak teros tido… aku mengadap laptop try ubah setting blog baru ni sambil buat sket banner yg huduh tuh… letih… ngadap sampai kol 11 pagi baru siap… pastuh aku berhibernisasi seketika… kol 1.30ptg, munir kejut aku… ajak gi tempat tusyen… ngantuk beb.. aih.. redah gak.. tapi perot aku meragam… asyik dpt Aura Panggilan Pulau Dalam Bilik Kecik… aih.. angin dlm perut asyik berperang sehingga tercetusnya kod morse sebagai tanda dh dpt isyarat aura tersebut…

Sakit perot cam ne pon.. aku redah gak gi pusat tusyen… tp subjek yg aku kene ajar tarak lagik budak daftar… termenung lar aku sambil menunggu si munir abes ngajor… penantian itu satu penyiksaan.. tambah2 lagik dgn perut yg mula mendendangkan lagu keroncong utk perot akibat dari tindak balas angin gastrik dan jugak isyarat aura panggilan pulau dalam bilik kecik… Kesakitan pada tangan dan kaki akibat terjatuh kat klebang menambah keperitan utk meneruskan penantian…

Yang aku tau, malam ni aku nak tido awal.. sebab esok aku ade kelas pagi.. mampos kalo terskip lagik…

What Ever!!

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge