Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2009

Lakon Layar Terbaik : Fariza Azlina Isahak ( KAMI THE MOVIE )
Lakon TV Terbaik : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )
Videografi Terbaik : Tersasar di Jalan Mu

Laporan Khas Berita Terbaik : Buletin Utama “Air Najis”
Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik : Majalah 3, Gaza. Episod I & II
Rancangan Hiburan Terbaik : Kemuncak Sehati Berdansa II

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem : Ida Nerina ( Wayang )
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem : Zul Huzaimy ( Wayang )

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama : Norish Ismail
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama : Ahmad Tamimi Siregar

Drama Komedi Terbaik : Datin WanAbe
Rancangan Realiti Terbaik : Gadis Melayu, Episod Akhir
Rancangan Bual Bicara Terbaik : AC Disini
Rancangan Musikal Terbaik : Anugerah Juara Lagu 23

Anugerah Pelakon Wanita Terbaik Filem 2009 : Liyana Jasmay
Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Filem 2009 : Eman Manan

Anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama 2009 : Rosnah Mat Aris
Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Drama 2009 : Que Haidar

Anugerah Pengarah Terbaik Filem : Dr. Hatta Azad Khan ( Wayang)
Anugerah Pengarah Terbaik Drama : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )

Anugerah Yasmin Ahmad : Jaclyn Victor

Drama Rantaian Terbaik : Kekasihku Seru
Filem Terbaik : Wayang
Drama Terbaik : Erma Fatima ( Tersasar di Jalan Mu )

TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG!!

Source : Link

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    Ida Nerina dtg tak mlm tadi?

    kes dia kan tengaih hot..mesti tumpuan utama wartawan tu :p

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    Ida Nerina tak datang katanya.. bila tgk twitter, ada sorg blogger otai (beberapa taun dulu) kata ida nerina cakap tak dapat jemputan lansung.. pelikkan?

    [Reply]

    loq Reply:

    kes ida nerina apa hot tu kak jie?

    KAMI The Movie,Liayana Jasmay,Zul Huzaimy,dan drama kekasihku seru memang aku dah target untuk diorang menang.

    [Reply]

  2. says

    LJ mmg the bestt.comel gila dia tadi hehe.still x fhm.. kenapa WAYANG menang besar.bro tgk cite tu x?

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    tak penah tengok.. penah rasa nak tengok, tapi bz masa tu.. kalau ikut nama director tu, cukup gah sebenarnya..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge