Pertandingan “1GB Hosting”

Alhamdulillah. Aku dah dekat seminggu plan pertandingan ni. Akhirnya hari ni aku akan announcekan pertandingannya.

Tujuan asal aku buat pertandingan ni pun untuk hadiahkan 1GB space dari akaun hosting aku kepada mereka yang benar-benar memerlukan, menginginkan space utk website mahu pun blog mereka tetapi tidak mampu. So, butir-butir pertandingan adalah seperti berikut :

1. Terbuka kepada rakyat Malaysia tidak kira menetap di dalam Malaysia luar Malaysia yang merasakan benar-benar memerlukan hosting space.

2. Masih belum mempunyai hosting space berbayar mahupun yang ditaja oleh rakan-rakan.

3. Perlu bersetuju untuk menggunakan hosting space sebaik mungkin dan tidak akan melanggar undang-undang Malaysia mahupun antarabangsa (host mp3, porn etc)

4. Anda boleh menghantar penyertaan sebanyak mana yang anda mahu. Tapi hanya seorang pemenang yang akan dipilih.

5. Pihak Orange 4 Kay hanya akan memberikan space hosting dengan subdomain (http://namapilihanpemenang.splashx.net ) dan juga access FTP tanpa access penuh ke cPanel. Jika anda mempunyai domain, anda hanya dibenarkan untuk forwardkan domain tersebut kepada subdomain yang diberikan.

6. Tarikh tutup penyertaan pada Jumaat, 21 Sept 2007 tepat pukul 10 Pagi! (extend lagi beberapa hari atas permintaan).

Apa yang anda perlu lakukan?

1. Pergi ke page “1GB Hosting” ( sidebar bahagian page ).

2. Jawab 6 soalan uji minda.

3. Tuliskan Kenapa anda perlukan hosting dan apa yang akan anda buat dengan hosting tersebut. Patah perkataan tidak terhad. Anda boleh menggunakan bahasa malaysia, english, php, c#, c++, java, vb :p (Be creative!)

4. Setelah submit, komen entry ini dengan menyatakan anda telah menghantar penyertaan.

P/s : Beritahu adik-beradik, jiran, rakan taulan, saudara-mara tentang pertandingan ini!

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3119"]Bro..dah submit..tp kuar error nih (xtaula tu error ke or mmg cmtu) = Server returned a 404. Dah try isi pkai firefox, IE pun same gak cmtu.[/quote]

    aku dah test form tuh.. ok je.. working.. tp stakat ni takde penyertaan lagi.. cuba lagi la..

    [Reply]

  2. ªmiruL™ says

    [quote post="119"]aku dah test form tuh.. ok je.. working.. tp stakat ni takde penyertaan lagi.. cuba lagi la..[/quote]
    Wohohoho…aku dah tau ape sebabnye..aku gatal gi gune hurup2 yg xleh gune mcm ™ cthnye. Aku mmg saiko suke gune bnde2 cmtuh..wuhuhu..ok sori2..thanx bai de weyh

    [Reply]

  3. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3121"][quote post="119"]
    Wohohoho…aku dah tau ape sebabnye..aku gatal gi gune hurup2 yg xleh gune mcm ™ cthnye. Aku mmg saiko suke gune bnde2 cmtuh..wuhuhu..ok sori2..thanx bai de weyh[/quote]

    ampeh mung.. meggelabah aku check ape yg prob.. adeh.. okeh.. join la.. btau kengkawan suh join skali.. hehe

    [Reply]

  4. ªmiruL™ says

    [quote post="119"]ampeh mung.. meggelabah aku check ape yg prob.. adeh.. okeh.. join la.. btau kengkawan suh join skali.. hehe[/quote]
    Wahaha.. udah dikecoh2kan pon..tggu jekla ko nye entry nih penoh sesak. tp tataula diorg nk msuk ke idak. manela tau memasing sumbung kayu. =)

    [Reply]

  5. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3123"]alaaa. apahal laa nak buat2 ptandingan..
    kawan2.. bg free sudeh~ :p[/quote]

    haha.. kawan2? aku sudah lama offer.. tp ramai yg jual mahal… aku ngan kengkawan tak berkira :p

    [quote comment="3124"][quote post="119"]
    Wahaha.. udah dikecoh2kan pon..tggu jekla ko nye entry nih penoh sesak. tp tataula diorg nk msuk ke idak. manela tau memasing sumbung kayu. =)[/quote]

    huhu.. time kaseh.. :)

    [quote comment="3125"]wah.. ade browser & platform tracker.. :P[/quote]

    hahaha.. tetiba ko jadi pelik lak.. bukan ko lagi terer ke bab ni? haha.. ko pakai ubuntu heh?

    [quote comment="3126"]try sekali lagi[/quote]

    amboih.. hahaha

    [quote comment="3129"]soalan pertandingan tu susah arrr :P[/quote]

    haha.. ye ke susah? hentam je.. jawapan dah nak dkt pon aku terima.. janji lengkap.. and akan diadili oleh panel hakim yg bijaksana dan bijak sini :p

    [Reply]

  6. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3134"][quote comment="3129"]
    Kalo senang, bkn pertandinganla geng. Tu amal jariah namenye..wahahaha[/quote]

    hahaha… soalan2 tuh semua cuma alasan je… hehe.. tak cuba mana tau kan?

    [quote comment="3135"]weh kay, bleh submit byk2 tak :P ehhehehe[/quote]

    submit byk2 boleh.. kan aku dah tulis tuh..
    *tp motif ko nak submit gak buat ape? bukan ko dah ade blog ka? :-w

    [Reply]

  7. says

    Submit byk² tu nk kire menang cmner? Kene ade bukti pmbelian ke? Wakakaka.. klakanye aku.. klakanye.. oho..nih mesti ko kasik menang berdasarkn (cewah ayat) alasan kenapa kn?

    [Reply]

  8. Mr. Kay Em Why says

    [quote comment="3138"]ubuntu? owh tidak… i’m a gentoo mania[/quote]

    linux baru kah? adeh.. ketinggalan zaman kah aku?

    [quote comment="3139"]Submit byk² tu nk kire menang cmner? Kene ade bukti pmbelian ke? Wakakaka.. klakanye aku.. klakanye.. oho..nih mesti ko kasik menang berdasarkn (cewah ayat) alasan kenapa kn?[/quote]

    hahaha.. lebih kurang gitu la.. ko letak la kat blog ko pasal menda ni.. aku nak extend sket nnt…

    [quote comment="3140"]haa.. kan bgs ko wat amal jariah je.. :p[/quote]

    ini bukan AMAL JARIAH ke nash?? aku ade mintak duit dari org yg nak masuk tuh ke? aku ade mintak ape2 ke? takde kan? soalan2 tuh semua sekadar alasan je… lagi pon aku nak tau gak dierang nak pakai hosting utk ape.. dari aku bg kat org2 yg tak tau nak pakai hosting tu utk ape.. lagi membazir.. dah ramai aku bg lagi pon.. ni aku open utk bukan kenalan rapat aku… kalo kenalan rapat, msg je la aku…

    [Reply]

  9. says

    sume bende nk free tk dapek lor..ini kay nak kasik pn dh cukup baik..bukan susah pn nk jawab soklan die..bende nie dibuat utk create interactivity between blogger and readers..ape slh nyer nak seronok2 kejap..lg pn blog nie bukan hanya kawan2 jer tgk..org luar pn tgk gak..in term of amal jariah plak..ini salah satu amal jariah gak nie..tp menggunakan pendekatan bebeza..btw kay..apsal ko tutup cepat sgt..aku rs tk smpi seminggu pn lg..cepat giler..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge