Panggilan IDD lebih murah dengan ITalkWhoa!

Sudah mencuba produk keluaran TM iaitu TM iTalk Whoa?! Bagi mereka yang masih atau belum tahu apakah dia TM iTalk Whoa, penerangan secara terperinci boleh didapati dari entri lepas ; TM Memperkenalkan TM iTalk Whoa! tetapi secara ringkasnya mengenai salah satu produk keluaran TM ini ialah.. ia merupakan satu portal yang membolehkan anda berhubung dengan rakan-rakan tanpa perlu membuka banyak halaman contohnya; twitter, emel hatta untuk bersms sekalipun boleh digunakan melalui perkhidmatan ini.

ITalkWhoa



Antara kegunaan yang ditawarkan ialah panggilan IDD dimana rakyat Malaysia boleh berhubung dengan saudara mara, sahabat handai dengan kadar yang berpatutan. Antara negara yang termasuk dalam panggilan IDD ini ialah Australia, Jordan, Indonesia, Singapura, Jepun dan beberapa negara lain.

Berdasarkan ujikaji.. (ecehh) membuat panggilan ke Jordan melalui talian mudah alih.. saya rasa agak berbaloi sbb kadar yang berpatutan.. hanya 62sen seminit.. murah tak?! tetapi panggilan yang dibuat mesti dalam keadaan internet berkelajuan yang terbaik lah senang cakap.. bukan apa, kalau tak.. pihak yg kita hubungi kemungkinan besar tidak dapat mendengar butir bicara dr kita.. tp kita masih dengar apa yg dia cakap lah..

Jordan

okey.. untuk memudahkan korang.. saya bg sedikit laa kadar caj panggilan IDD ni..

Kadar panggilan suara iTalk Whoa! (Bagi panggilan ke luar negara)

* Australia – Talian tetap (RM 0.05) & telefon bimbit (RM 0.49)
* Indonesia – Talian tetap (RM 0.26) & telefon bimbit (RM 0.33)
* Jepun – Talian tetap (RM 0.10) & telefon bimbit (RM 0.36)
* Jordan – Talian tetap (RM 0.49) & telefon bimbit (RM 0.62)
* Pakistan – Talian tetap (RM 0.49) & telefon bimbit (RM 0.49)
* Singapura – Talian tetap (RM 0.05) & telefon bimbit (RM 0.05)

untuk maklumat lanjut mengenai kadar caj panggilan, sila lawati http://www.italkwhoa.com/information/rates.html

Nota :

1. Kadar adalah berdasarkan per minit. Blok caj adalah 20 saat.
2. Kadar ini adalah hanya untuk perkidmatan iTalk Whoa!
3. TM mempunyai hak untuk menukar kadar caj tanpa memberikan sebarang notis kepada pengguna.

korang boleh layari http://www.italkwhoa.com untuk maklumat dan pendaftaran :)

Penafian!


  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di blogpost adalah pandangan peribadi pemilik blog melainkan jika diterangkan pendapat/pandangan tersebut datang dari pihak lain.
  • Semua pendapat/pandangan yang tertulis di komen adalah pendapat peribadi pemiliknya dan tiada kaitan dengan pemilik blog.
  • Segala apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan majikan atau clients pemilik blog.

Sponsor




Comments

  1. says

    sapo missnurul ni?
    .-= topo´s last blog ..Pemenang Britain’s Got Talent 2010 yang Sangat Berbakat: Spellbound =-.

    [Reply]

    x-po Reply:

    miss nurul tu cikgu jugak cam aku..cuma, aku tgh terpikir apakah kaitan miss nurul dgn admin blog? hehe ada skandal ke?
    .-= x-po´s last blog ..MAKIN BERUMUR, LELAKI ATAU PEREMPUAN MAKIN MATANG KE? =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    uish. jangan gosip gitu. kang wife aku terasa hati kang. dia penah guna IDD kat italkwhoa ni. aku takde sapa nak di call kat oversea. so mintak tolong dia sambil bg peluang dia jadi penulis tamu pertama kat sini ;-)

    [Reply]

    nurull Reply:

    x-po:

    mmboiii dia.. mane ade skandal! sy tolong je.. sy dah pernah try test guna benda nih :)

    abg mrkay:

    terima kasih bagi sy tulis kt blog abg.. :)
    .-= nurull´s last blog ..Saat Lafaz Sakinah =-.

    [Reply]

  2. says

    terkejut aku entry ni miss nurul. hai missnurul boleh kenal? kawan2 je boleh? nanti i call u lama2. tak payah pakai Italkwhoa.

    pelik gak si kay ni tulis pasal produk tm, dah jadi duta ke wei?
    .-= Luth Textile´s last blog ..Pengurangan Subsidi : Adakah anda bersedia? =-.

    [Reply]

    nurull Reply:

    HAHAHAHA.. sy cuma tolong abg kay jek.. sbb pernah test benda nih :)
    .-= nurull´s last blog ..cerita seorang bakal tunang…. =-.

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    haha. duta la sangat. ada la sebabnya. kalau tak aku dah tak nak dah buat. hehe

    [Reply]

  3. says

    time kasih..
    now boleh la call indon sesuka hati je..
    :D

    [Reply]

    Mr Kay Em Why Reply:

    bukan setakat boleh call indon sesuka hati, tapi dari indon pon boleh call ke Malaysia dgn kadar yg best ;-)

    [Reply]

Trackbacks

  1. Panggilan IDD lebih murah dengan ITalkWhoa! | Orange 4 Kay

    Sudah mencuba produk keluaran TM iaitu TM iTalk Whoa?! Bagi mereka yang masih atau belum tahu apakah dia TM iTalk Whoa, penerangan secara terperinci boleh didapati dari entri lepas ; TM Memperkenalkan TM iTalk Whoa! tetapi secara ringkasnya mengenai sa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge