Tentang Kay

Kay Em Why

iNTRODUCTION…
Real Name : Mohd Khairul Bin Mohamad Yusof

Nick Name : Mr. Kay Em Why | Kay | Kerol

Status : Sedang bahagia (Sudah Berkahwin)

Born : 29 November 1985 | Segamat, Johor

Home Town : Segamat, Johor

eDUCATION…
Study : Universiti Multimedia, Kampus Melaka.

Course : Bachelor of Information Technology (Hons.) Security Technology | Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Teknologi Keselamatan

Higher Education Level : Diploma in Information Technology | Diploma Teknologi Maklumat (MMU – Ogos 2006)

History of Education :

+Tadika Islam Masjid Jamek, Segamat (1990-1991)
+Sekolah Temenggong Abdul Rahman, Segamat (1992 – 1997)
+Sekolah Tinggi Segamat (1998 -2000)
+Sekolah Menengah Teknik Kluang (2001)
+Sekolah Menengah Teknik Segamat (2001-2002)
+Universiti Multimedia, Melaka (2003 – now)

tHE nAME…

Kay Em Why

Nama Kay tercipta masa aku form 5… tuh pon kawan aku yg bg… alasan die, kalo nak panggil khairul mcm panjang sgt… pastuh nak panggil “rol”, nnt ramai plak yg pandang… kengkawan aku ramai nama kamarul, zarul and byk rol lagik lar kan, kawan aku ni decide panggil aku Kay je… Nama tuh kekal lar sampai skang… aku bawak ke MMU… Sampai kat MMU, aku tengok ramai yg pakai nick ala2 jepun aka nama2 watak anime… aku nye nick pendek beno plak rasa… takat “kay” aje… then aku try arr carik utk panjangkan die… carik punye carik, aku teringat lar… masa skola dulu aku penah jadik Reporter utk satu akhbar bulanan… kire monthly lar… nama paper tuh “EsTiEs” nama tuh amik dari nama skola aku.. STS (Sekolah Tinggi Segamat)… so, aku pon amik lar urup2 awal pada nama aku tuh.. Khairul Mohamad Yusof menjadi K M Y dan kemudiannye dipanjangkan menjadi Kay Em Why… – dari entry “Blogger Picisan ke Blogger Jalanan?

i`Ve FOUND…

My Penguin

oTHER…

Rahsia Kelahiran Bulan NOVEMBER

banyak idea dalam perkara,
sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya,
berfikiran kehadapan,
berfikiran unik dan bijak,
penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa,
pemikiran yg tajam,
daya firasat yg sgt halus dan tinggi,
bagus utk jadi doktor,
cermat dan teliti,
personaliti dinamik,
sifat yg berahsia,
pandai mencungkil dan mencari rahsia,
banyak berfikir,
kurang bercakap tetapi mesra,
berani,
pemurah,
setia dan byk kesabaran,
terlalu degil dan keras hati,
apabila hendak Diusahakan sehingga berjaya,
taksuka marah kecuali digugat,
mudah ambil berat terhadap orang lain,
pandai muhasabah diri,
cara berfikir lain dari org lain,
otak yg sangat tajam,
pandai mendorong diri sendiri,
tidak hargai pujian,
kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya,
badan yg tough,
kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam,
romantik,
tidak pasti dgn hubungan kasih sayang,
suka duduk dirumah,
sangat rajin dan berkemampuan tinggi,
amanah,
jujur setia dan pandai berahsia,
tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi,
bercita-cita tinggi perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah…